До горе
28 апр.

CHATEAU COPSA И ПРОЛЕТНИЯ OPEN ART FEST

„Вълнуваща арт седмица на българско творчество, хубаво вино, интересни срещи и забавни занимания, обединени в името на децата творци“

В пролетното издание на Open Art Fest предстои вълнуващ празник на изкуството, виното и розобера в бутиковия хотел и изба Chateau Copsa по време на традиционния български розобер – от 26 май до 2 юни 2023.

Фестивалът има мисията да развива и популяризира българското изкуство и традициите във винарството и розобера сред широката публика. Затова и тази година празникът започва от розовите полета, където ще можете да участвате лично в брането на маслодайната роза и да присъствате на награждаването на новата Царица на розите.

Chateu Copsa ArtВ следващите дни Open Art Fest продължава с изложба на съвременни творци, дегустации на авторска гурме кухня от известни мастър шефове и на качествени вина и безалкохолни коктейли с дъх на рози, с беседи със съвременни артисти и още преживявания, които ще станат част от личната ви биография на щастието. Тази година посланик и водещ на Open Art Fest е известният модел и телевизионно лице Славена Вътова. Тя е дългогодишен партньор на бранда Chateau Copsa и в рамките на събитието ще представи новата си кулинарна книга. На територията на шатото ще има и специално изложение на автомобили, така че можете да участвате и в предвидения Porsche Test Drive.

В програмата на феста е включено и посещение до Старинно Карлово, където ще можете да съпреживеете пътя на розовия цвят от клончето в градината до добиването на истинско розово масло. Екипът на Chateau Copsa е поканил и професионален флорист, който ще ви научи как красиво да съчетавате цветята във флорални произведения. Освен че ще се дегустира, хубавото вино от избите на винарната ще бъде и средство за рисуване в организиран уъркшоп.

Специална работилница пък ще ви покаже как да си изберете купаж и да персонализирате етикета на бутилката си. Разбира се, изкуството и виното вървят с добро настроение, така че през уикенда в Chateau Copsa ще се танцува!

Целият празник на Open Art Fest е посветен и на децата, затова той ще е достъпен безплатно за организирани посещения на ученици и студенти, които се занимават с изкуство в художествени училища или школи в региона. И тъй като изкуството може да капсулира красиви чувства и спомени, няколко български художници ще изложат сред цветята свои творби на тема „Розобер“.

Повече  може да научите тук: copsa.bg