До горе
21 февр.

ВОДЕЩАТА СИЛА НА ЖЕНИТЕ В БИЗНЕСА С ВИНО

„Една успешна бизнес дама във виното според мен трябва да работи със сърцето си, с интуицията си, да действа като мъж, но да не забравя женския си чар и сила“. – Светла Карабаджакова

Преди 16 години Светла, заедно с партньори,  създават Winebox. От 2018та г. насам Светла ръководи бизнеса си самостоятелно,  като в  портфолиото на компанията  присъстват подбрани вина от Франция, Италия, Испания, Германия, Чили, Аржентина, Нова Зеландия и Южна Африка.  А тази година ще се състои  5-тото издание на Winebox Portfolio Tasting и на 15 март в Гранд Хотел Милениум, София, ще имаме удоволствието да се запознаем с тези вина – 150 от над 30 световни изби. За най-запалените виноценители на 16 март ще има и 4 вълнуващи майсторски класа, които обещават неповторими срещи, възможности и усещания.

 

Изложение-дегустация на вино и майсторски класове на 15-ти и 16-ти март
Ето какво сподели тя пред нашия екип:

B.N.: Какво е виното за теб?

Светла Карабаджакова: Начин на живот, пътувания. Откриване на света, чрез виното и контакта с хората. Образование, култура, път.

B.N.: Winebox е от много години на пазара, колко труден е пътят?

Светла Карабаджакова: Колкото за всяка друга фирма във всеки отрасъл. Необходими са отдаденост, желание, стремеж и особено в първите 10 години – пренебрегване на личния живот в голяма степен.

WINEBOX Instagram B.N.: Каква е формулата за да бъдеш успешна бизнес дама във винения бранш? Кои са най-съществените предимства и недостатъци?

Светла Карабаджакова: Според мен една успешна бизнес дама във виното трябва да работи със сърцето си, с интуицията си. Да действа практично като мъж, но да не забравя женския си чар. Щастлива съм, че се занимавам точно с вино, тъй като то е от професиите, в които са въвлечени и мъже и жени, не е категорично запазена територия предимно за мъже, както в някои други сектори. При виното става дума за сетива, тук жените имаме сериозно място.

Харесвам израза “юмрук в кадифена ръкавица”, който издава решителност, но поднесена по елегантен начин. Не обичам грубостта, предпочитам да действам балансирано. Това, че си привлекателна жена е и плюс и минус. Понякога можеш да бъдеш подценен, до момента, в който си заслужиш уважението и доверието.

 

B.N.: Кое е любимото ти вино, което те описва най-добре като личност?

Светла Карабаджакова: Шампанското. Обичам начина на живот, свързан с него, обичам отварянето на бутилка шампанско, специалната чаша, мехурчетата, които сякаш са пуснати на свобода и играят весело в чашата. Тази напитка създава настроение. Обичам да живея живота, и настроението, което ми дава шампанското, ме изразява най-добре.

 

Champagne Taittinger

B.N.: Кой или какво те вдъхновява?

Светла Карабаджакова: Вдъхновяват ме хората, пълни с живот. Хората, които следват мечтата си и разказвайки ти я, те превръщат в част от нея. Харизматичните хора. Живите хора, тези, които не спират да измислят и създават. Обичам разговорите с приятели, възникването на спонтанни идеи за нещо ново, за бъдеще. Мисълта за бъдещето ме вдъхновява и ми дава живот, това е движещата ми сила. Да вървя напред. Идеята. Аз тичам с нея, за да я превърна в реалност.

B.N.: Любими женски ритуали за разкрасяване или как една работеща жена съчетава работата с удоволствие? Любима дестинация?

Светла Карабаджакова: Не съм от жените, които отдават часове от деня си на разкрасяване. Имам си мои начини, действам бързо и тръгвам. Едно от най-лесните неща при мен е да съчетавам работата с удоволствие. Това ми е работата. Да създавам настроение, емоция, удоволствие за другите хора, които обичат вино. Забавленията ми доста често са свързани с работата. При мен вървят ръка за ръка. Обичам много и различни места. Особено се вълнувам, когато ще видя ново място за първи път. Да отида някъде, където не съм стъпвала, за да разбера припокриват ли се очакванията с реалността или да открия нещо ново.

Svetla Karabadjakova InstagramB.N.: Над какви винени проекти работите през 2024 година?

Светла Карабаджакова: Един от най-важните проекти на Уайнбокс, който през 2024 година ще осъществим за 5-ти път в България е Уайнбокс Портфолио Тейстинг – изложение-дегустация, на което каним всички производители от нашето портфолио да покажат тук, в България, в един ден своите най-добри вина. На изложението-дегустация каним професионалните ни клиенти, с които работим, както и нови, потенциални клиенти от сектора ХоРеКа. Частните клиенти са добре дошли, те имат достъп чрез закупен билет. Всички посетители ще имат възможността да опитат нови вина, да пробват новите реколти, да се запознаят с представителите на избите, да поговорят с тях, да изберат вината, които ще им станат любими за сезона, вината, които ще включат във винените си листи за новия сезон. Достъпът за частни клиенти е с платен билет. Поднасяме на “кристален поднос” изобилие от сортове и вина. Подаряваме емоция, знание, контакт, преживяване.

Изложение-дегустация на вино

B.N.: Разкажи ни повече за предстоящото Winebox Portfolio Tasting, какво да очакваме?

Светла Карабаджакова: На Голямата дегустация, която ще се проведе на 15 март в Гранд Хотел Милениум, София (б.а. LOVE WINES, както много клиенти са запомнили събитието от миналите издания), за която вече споменах по-горе, ще отворим над 150 вина от повече 30 производителя – от просеко, кава, франчакорта и шампанско до десертни вина.

Освен това, подготвяме и разнообразие от Майсторски Класове на различни винени теми, които ще се проведат на 16 март, отново в Гранд Хотел Милениум, София. 4 теми, с фантастични лектори и вина. Билетите вече са в продажба, който желае, може да се възползва от цени за ранно записване до 8 март, както за себе си, така и за приятели.

Повече детайли за събитието ще откриете ТУК.

Билети за Изложението-Дегустация, както и за Майсторските Класове – вижте ТУК.

Winebox portfolio tasting event

B.N.: Твоето beauty послание към нашите читатели е…?

Светла Карабаджакова: Бъдете здрави, обичайте се, наслаждавайте са на живота с нещата, които ви правят щастливи.