До горе
15 май

СТРЕЧИНГЪТ И ПОЛЗИТЕ ОТ НЕГО

Стречинг

Увлечени в тежки, изтощителни тренировки, често трениращите пренебрегват  упражненията за разтягане. Те обаче имат незаменими ползи и абсолютно задължително трябва да намерят своето място в тренировките. Orange Fitness ви запознава с 5 ВАЖНИ ПОЛЗИ от упражненията за разтягане:

 

ПРЕДПАЗВА ОТ ТРАВМИ ПОРАДИ ПОВИШАВАНЕ НА ПОДВИЖНОСТТА

Чрез редовни упражнения за увеличаване на подвижността, можем да намалим риска от мускулен дисбаланс. Когато съществува мускулен дисбаланс, тялото използва пътя на най-малкото съпротивление при изпълняване на двигателни модели. Това води до неравилна стойка и като резулта – до неправилни движния и форми, а това, от своя страна, повишава риска от травми.

Стречинг

 

РЕДУЦИРА ВЪЗПАЛЕНИЯТА

Упражнениятя за подвижност могат да намалят възпаленията! Неправилната стойка и повтарящите се движения, които намаляват или затрудняват амплитудата на движение, се третират от тялото като нараняване, което тялото се старае да излекува и се провокират възпаленителни процеси. Като защитен механизъм, за да предотврати следващи наранявания, тялото увуличава напрежението в мускулите, за а това води до мускулни сраствания (известни като „възли“), които допълнително намаляват нормалното движение или еластичността на мускула.

 

ПОВИШАВА СИЛАТА

Целта на гъвкавостта е да се упражнява контрол върху мускулите в целия диапазон на движение. Следователно, подобрявайки подвижността, повишаваме силата! Освен това, ако мускулите ви болят или са сковани, няма да успеете да изпълните добре експлозивните движения и пък да се справите достатъчно добре по време на тренировка.

 

ДАВА СВОБОДА НА ДВИЖЕНИЕ

Гъвкавостта позволява свобода на движение при извършване на ежедневни дейности като да се наведете, за да завържете обувките си или да вдигнете предмет от пода. Тези движения могат да станат по-трудни с напредване на възрастта; за да предотвратим това, е добре редовно да включваме стреча във физическата си активност.

Стречинг

 

НОСИ РЕЛАКСАЦИЯ И УСПОКОЕНИЕ

Стречингът носи отпускане и спокойство, които са важни не само за тялото ни, но и за нашата психика!

 

Тренировки Stretch  и Stretch& Mobility  в Orange Fitness можете да посетите в сряда в 11:00 и събота 12:00.

Вижте всички групови занимания в Orange Fitness тук: orangefitness.bg