До горе
11 авг.

Шеф Филип Дудин – Готвенето за мен е страст, любов и вдъхновение

Noir by Green Life

Шеф Филип Дудин, макар и само на 34 години,  има 14 години опит като главен готвач в престижни хотели и ресторанти в България и чужбина.

Безценен тренинг и уроци в кулинарното изкуство получава с опита си в Мишлен ресторант в швейцарските Алпи, който умело пренася и в работата си тук. В периода 2010 – 2013 г. шеф Дудин печели няколко награди в известни кулинарни състезания. Талантът и професионализмът му го отвеждат надалеч и получава възможността да поднесе своите ястия на президенти и министър-председатели на редица държави, както и на някои от най-разпознаваемите холивудски имена. А сладкарството е друга негова страст, в която се потапя и твори с пълно въображение.

Noir by Green Life

В момента той е и шеф готвач в новата перла на плажа в Созопол – Noir By Green Life. Ето и какво споделя той за неговото вдъхновение да работи на това място.

 

Шеф Филип ДудинB.N. Как бихте дефинирали „вкуса“ на Вашето меню?

Шеф ДудинЛюбим продукт или кухня нямам. Обичам да експериментирам с различни, но качествени продукти, и да приготвям и поднасям невероятни като вкус и визия ястия.

Информация за актуални кулинарни техники и тенденции черпя от световната гурме литература, специализирани блогове, изложения и членства в професионални асоциации.  Готвенето за мен е страст, любов и вдъхновение.

Да бъдеш шеф-готвач определено не е просто професия. Това е начин на живот, емоция, призвание. Изисква много енергия и отдаденост, но пък те въвлича в магичния свят на кулинарното изкуство, в който пребивавам цял живот.

В този ред на мисли, менюто си бих определил като вдъхновяващо и галещо сетивата – поднасям на клиентите ястия, приготвени внимателно и с цялата ми отдаденост, с внимание към детайла, който погледът улавя.

 

B.N. Коя е кухнята, която Ви вдъхновява най-силно и какво отражение намира тя в НОАР?

Шеф ДудинВ ресторант НОАР аз и моят екип приготвяме всички ястия с висококачествени, пресни и фермерски продукти. Поднасяме на гостите ни това, в което самите ние вярваме.

Като професионалисти едва ли има нещо, което би ни отблъснало повече, от готвенето с недобър продукт. Приемаме клиентите си като наши гости и приятели, на които се стремим да поднесем гурме преживяване от висок клас.

Най-голямо вдъхновение съм почерпил от българската и гръцка кухня, които умело съчетахме в менюто на ресторант НОАР. Чрез тази симбиоза между две колкото еднакви, толкова и различни кухни, предлагаме на нашите гости една истинска феерия от запомнящи се вкусове и емоции.

 

Шеф Филип ДудинB.N. Какво бихте препоръчали на посетителите на НОАР от менюто на ресторанта?

Шеф ДудинСалатите в НОАР приготвяме с внимателно подбрани пресни и свежи зеленчуци, така че бих препоръчал един такъв стартер.

Личен фаворит за мен е гръцката ни салата, но различните ни видове разядки и домашно приготвената тарама също са чудесен избор през лятото.

За любителите на морска кухня веднага бих предложил опушеният октопод с шамфастък и маслини, филе от лаврак с билкова коричка и зеленчукови лингуини, пълнен калмар, приготвен на фурна Josper. Предлагаме селектирани пресни риби от див улов, които отново приготвяме на Josper, така че изборът е неограничен.

Като идеален завършек на едно висококачествено и вкусно хранене са нашите неповторими авторски десерти.

За резервации в NOIR  : +359 87 922 1822