До горе
27 сеп.

ПРЕДИ РЕМОНТ И КАК ДА СЕ ПОДГОТВИМ

Ремонт

„ За всеки човек домът е неговата крепост, огледало на същността му“

Правенето на ремонт в съзнанието на съвременния човек  е кошмарна дейност, от която ще боли, нервите ще са опънати и дните ще са дълги – нещо като ходенето при зъболекар, но продължаващо с месеци.

Неочакваните разходи, закъсненията и цялата несигурност превръщат правенето на ремонт в една от най-плашещите за всяко семейство дейност.

Въпреки всички тези факти, дома е мястото където можеш да се скриеш и да се радваш на топлина и уют.

За да избегнем тези и други неприятни предпоставки потърсихме мнението на специалист. Представяме Ви основните насоки, които Ирина Калчева – мениджър на Первазите ЕООД ,ни сподели за едно добро планиране при предстоящ ремонт на дома.

А кои са водещите цветови тенденции при лампериите за стени, и какво ново да очакваме в бъдеще  от www.pervazite.com може да прочетете тук:

 

B.N. БИХТЕ ЛИ НИ СПОДЕЛИЛИ КАКВО ТРЯБВА ДА СЪДЪРЖА ПЛАНЪТ НИ ЗА РЕМОНТ И ОБЗАВЕЖДАНЕ?

Ирина Калчева: Планът трябва да има отделни точки, които да съдържат секторите които ще ремонтирате. В тях последователно трябва да се опишат приблизителните цени за монтаж и материали или продукти, за да имате примерен финансов план. Планът не засяга само финансовата част, но и последователността на извършване на ремонта. Срока за изпълнение/доставка, в който майсторите/консултантите ще ви ориентират също не е на последно място.

Ирина Калчева

В.N. КАКВА ПОСЛЕДОВАТЕЛНОСТ СЕ ИЗВЪРШВАТ ДЕЙНОСТИТЕ?

Ирина Калчева: Има последователност, която трябва да се спази – първо е всичко свързано с разбиване на стени, настилки, окабеляване, ВиК. Мокрите процеси, като поставяне на мазилки, замазки, ремонт на банята. След това се върви последователно от тавана към пода.

 

B.N.ЗАЩО Е ВАЖНО ДА ИМАМЕ КОНСУЛТАЦИЯТА НА ДИЗАЙНЕР И АРХИТЕКТ?

Ирина Калчева: Много често дизайнерите и архитектите могат да предвидят ситуации и конструктивни решения за които ние или не знаем или не бихме се сетили.

 

B.N. КОИ ЦВЕТОВЕ СА НАЙ- ПРЕДПОЧИТАНИТЕ ПРИ ИЗБОРА НА ЛАМПЕРИЯ?

Ирина Калчева: Предпочитаните цветове са дървесните, а именно натурален и тъмен дъб. В случаите, в които дървесният цвят не съвпада с мебелите, с които искаме да го комбинираме, то клиентите се насочват към бял или черен мрамор. Все пак това е вечната изящна комбинация дърво и камък, даваща ни усещане за уют и хармония.

Ирина КалчеваB.N. КАКЪВ СЪВЕТ БИХТЕ НИ ДАЛИ – ДА НАЕМЕМ ОТДЕЛНИ МАЙСТОРИ ЗА ВСЯКО НЕЩО, ИЛИ БРИГАДА?

Ирина Калчева: По-добрият вариант е да се наеме бригада и основните причини са две:

1. Ремонта ще се извърши за по-кратко време и ще имате договор и/или обща крайна сума. Повечето бригади дават обща цена за труд и материали на квадратен метър. Разбира се ако държите можете да избере да ви дадат цена само за труд, а материалите Вие да ги закупите, но това зависи от свободното ви време и други фактори.

2. Отговорността за качеството на изпълнение се поема бригадата. Какво имаме предвид, честа практика в последните години е майсторите да си прехвърлят вината при възникване на проблем. Например ако независим майстор Ви направи замаските на пода, а друг Ви залепи плочките. При проблем с подовата настилка майстора ще обвини този, който Ви е направил мазилката и обратното.

 

B.N.НЕОБХОДИМА ЛИ НИ Е 3D ВИЗУАЛИЗАЦИЯ ?

Ирина Калчева: Визуализациите са доста полезни, за да можем да си представим общата картинка и да направим навременни корекции на нещата, които не биха си пасвали например, или пък няма да има достатъчно място за други, или нещо сме пропуснали или не е функционално.

 

B.N.КАКВИ СА НОВОСТИТЕ КОИТО ДА ОЧАКВАМЕ ОТ WWW.PERVAZITE.COM?

Ирина Калчева:  Стремим се  постоянно да отговаряме на нуждите и търсенето на клиентите ни. Предстоят ни нови видове ламперия и на други марки, както и нови модели первази и корнизи.