До горе
22 сеп.

ПЕТЯ ВЕЛКОВА – БИЖУТО Е ЕМОЦИЯ

Петя Велкова

„Любими бижута са тези, които носят спомен от любим човек.“ – казва Петя Велкова

Тя е красива ,много амбициозна и успешна млада дама. Нейната любов към бижутата е вдъхновението и в работата днес. Петя Велкова е бранд мениджър на SSG Jewelry. В натоварените есенни дни на една модерна жена , ние я улавяме за да ни разкаже за страстта си към диамантите , красивите бижута , модните тенденциите и нейните бъдещи планове.

 

B.N. Петя през последните години ти имаш богат професионален опит в бижутерската индустрия , разкажи ни малко повече каквото те мотивира да се занимаваш с това поприще?

Петя Велкова: Основната мотивация за мен е любовта ми към диамантите и възможността чрез работата ми да ги направя по-достъпни за хората. Мисията ни е да дадем възможност на всеки човек, независимо от социалния му статут, за най- незабравимите и специални моменти да подари уникален и единствен по рода си камък, какъвто е диаманта.

 

Петя ВелковаB.N. Имаш ли твой фаворит сред бижутата и кое е абсолютен бестселър за теб?

Петя Велкова: Категорично бестселърът е диамантът на корда. Всяка дама или млада госпожица иска да притежава това колие. То е елегантно и същевременно непретенциозно. Този аксесоар може да се съчетава с всички други бижута и е неизменна част от визията ни.

 

B.N. Кой вид скъпоценни камъни е най-предпочитан избор у нас? И какво се търси най-много от клиентите?

Петя Велкова: Когато говорим за скъпоценни камъни, разбира се, диамантът е на първо място. Голяма част от годежните пръстени са с тях. В повечето случай той е началото на една лична скъпоценна колекция. Както обичам да казвам стартираме с класика и после започваме да преоткриваме сапфири,  рубини, емералди, аквамирин, перли и още много други.

 

B.N. Да си бранд мениджър на компания за диаманти пречи или ти помага в личен план?

Петя Велкова:  Зависи от географската ширина, в която се намирам . Като цяло за мен това е едно голямо предизвикателство, защото ежедневно трябва да надхвърлям възможностите си и да се конкурирам със себе си.

 

B.N Имаш ли любими женски ритуали за твоята красива визия?

Петя Велкова: Всяка сутрин си слагам диамантени бижута и се поглеждам в огледалото. Шегувам се:) … или не съвсем!

 

Петя ВелковаB.N. А твоето любимо бижу е?

Петя Велкова:  Любими бижута са тези, които носят спомен от любим човек.

 

B.N. Какво е бъдещето на бижутерската индустрия според теб, предвид последните две години и пандемията?

Петя Велкова: В началото на пандемията прочетох едно интервю на главната редакторка на списание Vogue -Ана Уинтор. В него тя казва, че след тази пандемия луксозните стоки ще станат още по-търсени и по-ценени и наистина стана така! Има списъци на чакащи за скъпи часовници, чанти и бижута. Качествените и инвестиционни бижута винаги ще бъдат на почит.

 

B.N. Какво ново ти предстои в професионален план с настъпващата есен?

Петя Велкова: SSG е фирма, която повече от 20 години следва политиката на индивидуалното отношение към клиента. Г-жа Мирела Ненчова е доказан лидер в бижутерийната индустрия в България и смятаме и за напред, да сбъдваме проекти за мечтани бижута за нашите клиенти!

 

B.N. Твоето бюти послание към нашите читатели е…?

Петя Велкова:  Избери едно качествено бижу, от колкото няколко посредствени.

 

Снимки: Петя Чолакова