До горе
18 ян.

MI AMOR – МЯРКА ЗА ВКУС И СТОЙНОСТ В ГОЛЕМИЯ СВЯТ НА БИЖУТАТА

Блестете с ум, стил и класа” – Илияна Гецова

Казват, че диамантите са най-добрият приятел на жената. Красивият камък векове наред привлича вниманието на ценителите на лукса, които задоволяват интереса и търсенето на българските клиенти от години.

За всичко, което носи един диамант и за страстта си към красивото, разговаряме с Илияна Гецова – собственик, чийто нов бутик за бижута MI AMOR, ще отвори врати съвсем скоро в центъра на София.

Любовта на Илияна към скъпите камъни и възможността да контактува с техните любители и ценители я подтиква да поеме и това ново бизнес начинание.

B.N. Какво ви мотивира да поемете към това поприще с бижутерийния бизнес? И как смятате ще се справите с този специфичен бизнес?

Илияна Гецова : Благодаря ви за поканата да бъда гост на beautynews.bg, за мен е изключително приятно! И тъй като сме в началото на новата година, бих искала да пожелая на целия екип: „Нека е блестяща и скъпоценна, като диамант”.

Моята първа среща с бизнеса за диаманти стартира още преди 8 години, когато за първи път видях и си купих пръстен със скъпоценния камък „танзанит”. За мен той, както тогава, така и сега остава дълбоко в сърцето ми. Тогава знаех, че връзката ми с бижутата и камъните е силна, дълбока и скъпоценна. Знаех, че няма да е просто един пръстен – виждах много. И така… 8 години по-късно се запознах с нашите вече приятели, Артур и Елена, младо семейство от Армения, които са трето поколение собственици на бижутерския бранд MI AMOR и TI AMO в Армения. От тях черпя вдъхновение и ноу-хау.

B.N. Какво да очакваме в новия бутик MI AMOR, който ще отвори врати през месец февруари? Разкажете ни малко повече?

Илияна Гецова : В нашия бутик на бул. „Витоша“ 70 ще можете да откриете, най- накрая диаманти и бижута с история и наистина високо качество. Като казвам високо качество, не мислете че са милиони левове… не считайте, че качеството върви със сертификат GIA или GRS. Всеки един диамант, който продаваме е селектиран внимателно и подбран за MI AMOR,  рязан специално за бижуто за което е, не е готов и притежава сертификатите, за които споменах. Това е много важно за нашите клиенти, за които искаме да дадем и предоставим най-чистите и ценни диаманти и камъни, които да имат някаква стойност за тях във времето. Та дори говорим и за инвестиция.

Всяко наше бижу има своята невероятна история! Например, колекцията ни AMALFI. Жената е като цвете, чиято красота изпъква, когато цъфти. Тайната на нейния разцвет се крие в спомените за комплиментите, които е получавала и мястото, където се е чувствала най-възхитена. За да вдъхнови жените винаги да се чувстват красиви,

TI AMO избра едно от най-романтичните места в света – крайбрежието на Амалфи, като вдъхновение за настоящата колекция. Амалфи е италиански крайбрежен регион където във въздуха витае романтизъм. Морето целува скалите, докато сред тях цъфтят цветя бугенвилия, излъчващи красота с живите си цветове. Отличителният символ на колекцията AMALFI е шарката на цветето бугенвилия. Благодарение на прилагането на хибридна керамична смес, всяко бижу се трансформира в танцуващо цвете, носещо послание: „КРАСОТА, КОЯТО НИКОГА НЕ УВЯХВА“. Колекция AMALFI е идеалния подарък да напомняте на любимата Ви жена, че ще ОСТАНЕ ВИНАГИ КРАСИВА.

 

B.N. Как бихте описали днес диамантите? Имате ли фаворит сред бижутата, които ще представлявате?

Илияна Гецова : Всяка жена в света е бижу и заслужава признание за своята индивидуалност. За момента, моята страст е изумрудът. Предлагаме го в колекция TREBO / Treasure in the box/. Това ще е и нашата запазена марка! Нашето съкровище! Съкровище в кутия!

Пръстен със зелен изомруд

Пръстен от колекция TREBO /Treasure in the box/

Родното място на изумруда и неговия пищен зелен цвят са били вдъхновение за кралици, знаменитости и поети, да говорят с възхищение за аурата и мистичната красота на скъпоценния камък. Когато Пабло Неруда, известният чилийски поет и лауреат на Нобелова награда за литература, получава изумруд, той го описва като „НЕБЕСНИЯТ КАМЪК”, сравнявайки го с издигащи се към небето блестящи пеперуди от провинция Музо в Колумбия. Повлияни от това поетично описание и богатата символика на изумруда, бижутерите от MI AMOR създадоха колекция TREBO – термин, описващ изумруда като „съкровище в кутия”. Колекция TREBO е създадена, за да символизира трансформацията на естетическите стремежи на жената, която обогатява своя поразителен външен вид, изпитвайки емоционален полет на щастие, точно като удивителните пеперуди с техните уникални крила и наситени цветове. Затова пръстенът TREBO е съкровище, което не би могло да се държи в кутия.

B.N. Добър ход ли е инвестицията в скъпоценни камъни?

Илияна Гецова : Да, определено си заслужава да сте притежатели на красив скъпоценен камък! Всеки ден виждате красотата и стойността в това, в което сте инвестирали! То никога не губи своята стойност. Така настройвате себе си и цялата вселена, като ѝ казвате, че заслужавате този блясък и изобилен живот – така се отваряте да получавате!

B.N. Какво се крие зад високата стойност на едно красиво бижу?

Илияна Гецова : Ценността и уникалността на камъка. Дали ще бъде диамант или рядък скъпоценен камък, то трябва да имате предвид, че държите в ръцете си уникалност и неповторимост. Никъде няма да има такъв камък, какъвто вие ще носите, в бижуто си. Както казах, MI AMOR подбират съвсем изискано и внимателно всеки камък и диамант. Ювелирите на марките използват бяло и жълто злато с проба 750, винаги щамповано вътре в бижутата, а всички диаманти са щателно поставени с перфектна центровка. Резултатът създава комбинация от несравнима дисперсия, сцинтилация и блясък.


Диамантите, използвани в Mi Amor са строго класифицирани, цветът е D-F или G-H, а чистота WS-VS или VS-SI, а тези, използвани в колекцията Ti Amo са с цвят  G-H, и чистота VS-SI.
Mi Amor и Ti Amo вдъхновяват жената да се чувства винаги красива, напомня ѝ да бъде вярна на себе си и да се гордее с индивидуалността си.

B.N. Какво е Вашето beauty послание към нашите читатели?

Илияна Гецова : Блестете! Блестете с ум, стил и класа. Ние от MI AMOR можем да ви помогнем. Можете да закупите уникално бижу от нашите вдъхновяващи колекции, но можем и да създадем, бижуто което искате! Можем да направим всичко, което поискате!

B.N. Как бихте отговорили с по една дума?

Илияна Гецова : Всяко бижу е предназначено за…неговия собственик. Не ви ли се е случвало, виждате нещо на витрината, и казвате: „Ето, това е точно за мен”.

Най-скъпото бижу, което съм носила … е пръстенът от колекцията ни TREBO.

Ако трябва да определя себе си с бижу, то е… пръстен с танзанит!

Трите първи стъпки към подходящото бижу са…желание, пари и вдъхновение J

Животът ми без диаманти… е като живот без слънце! Трябва да ни е светло и блестящо!