До горе
18 ное.

ЗАПАЗЕТЕ СВОЯТА ИНДИВИДУАЛНОСТ

Албена Цветкова

„Бъдете щастливи и обичани ,за да сте в добро състояние на духа и външния вид“ – казва Албена Цветкова

Tя е от 30 години в бюти индустрията и създател на един от първите в София центрове за красота – клуб „Амарант“. За нея това не е салон, а институция с висок стандарт в бранша.

Като изключителен естет и професионалист в менажирането на центрове за красота и предвид нейния дългогодишен опит разговаряме с нея този месец за нейните гледни точки за митовете и красотата ,както и грижата за нея в днешно време.

Ето какво ни сподели тя:

B.N. Разкажете ни малко повече кога и как създадохте beauty център „Амарант“ и каква е историята ?

Албена Цветкова: Клуб „Амарант“ е създаден с много желание и упоритост в далечната  1994 година по време на трудни времена и въпреки моята съвсем различна специалност – аз съм електро- инжинер по образование исках да започна нещо съвсем дамско и самостоятелно, което да е в бюти сектора.

В тези години той не беше толкова развит и популярен , нямаше модерни клиники, а стандартни козметични салони. Името“ Амарант“ означава вечно цвете на младостта. Така след като измислихме име брандирахме с лого цялото обзавеждане в центъра. Идеята ми беше това да е освен място за  грижа за красота, и за срещи с приятелки, социални контакти, за създаване на нови приятелства и изяви.

Албена Цветкова

B.N. Какъв е таргета и какви са клиентите на клуб „Амарант“?

Албена Цветкова: Приоритет за нас са предимно работещите жени. Като най-активните са във възрастова група 25-55 години. Водещ за всеки един наш клиент е индивидуалния подход към него и неговото състояние и нужди. Ние се стремим за всеки от тях да създадем за по-дълъг период и специална програма , която да се следва и съответно да даде резултати.

 

B.N.Красотата според вас и вашия дългогодишен опит има ли друго измерение в днешно време?

Албена Цветкова: Разбира се, че има. Искам да избягам от клишето ,че не е важно само външната ,а и вътрешната красота, но това уеднаквяване и стремеж към един вид процедури и визия, мен много ме смущава, защото смятам, че всеки трябва да запази своята индивидуалност. Красотата се измерва в правилна грижа, внимание и всяка жена трябва да полага такава, за да се и чувства добре ,без да се налага да загубва женствеността си и чара.

В днешно време все по често ми се налага да виждам по улиците много млади момичета, които от много крехка възраст прибягват към инванзивни процедури.

Моят съвет е „Не бързайте има време, не губете вашата естественост . Нека всяка запази и съхрани своето излъчване и визия възможно най-дълго.

 

B.N.Какви са основните терапии и процедури, които се предлагате?

Албена Цветкова: Предлагаме  модерна и съвременна апаратура и предимно неинванзивни процедури с индивидуални програми ,на база на 3 Д компютърен анализ на лице и на тяло. Специални процедури за третиране на целулит и мастни натрупвания – криолиполиза, радичестота, третиране на петна, акне и капиляри с IPL. Предлагаме също така лазерна епилация с диоден лазер, Hydrafacial процедури за лице, почистване на лице и безоперативен лифтинг с ултразвук.

Албена Цветкова

B.N. Кои са вашите три основни грижи за кожата в ежедневието?

Албена Цветкова: Още от много малка аз съм се научила, че кожата е задължително да се почиства всяка вечер и никога да не си лягаш с грим. Като разбира се в зависимост от възрастта периодичността на грижите се увеличава и е „скъпо да остаряваш“, но за дами на моята възраст е препоръчително всяка седмица да се прави някаква процедура – това може да бъде както кислородно насищане, така и радиочестота , или обикновен масаж. За всичко това е много важно да се използва качествена апаратура и професионално извършени процедури от медицински специалист.

 

B.N.Какво е вашето beauty послание към нашите читатели?

Албена Цветкова: Моят съвет е: „Бъдете щастливи и обичани ,за да сте в добро състояние на духа и външния вид“