До горе
15 дек.

ТУРСКАТА ЗВЕЗДА АЖДА ПЕККАН СЕ ДОВЕРИ НА БЪЛГАРСКИ ДИЗАЙНЕР

Фатих Осман

Фатих Осман влезе в ролята на стилист по време на снимките на новото й видео

Турската суперзвезда Ажда Пеккан включи в екипа на най-новия си музикален проект младият дизайнер Фатих Осман, който от няколко години успешно налага на българския и международен пазар бранда Faith IN Fatih.

При едно от пътуванията си до Турция, Фатих се запознава с личния стилист на Ажда и куп турски звезди, Беркер Уску, който остава впечатлен от креативния му дух и оригиналните идеи. Веднага следва и официална покана да се включи като асистент стилист по време на снимките на новото видео на Пекан.

Ажда Пеккан

Певицата се завърна ударно на музикалната сцена, след дългогодишна пауза, и издаде едноименния си албум „Ajda“. Клипът, който реализира е за песента „Bi`Tik”, която за кратко време превзе класациите за поп музика.

Мини филмчето разказва историята на двама влюбени, които са в различни паралелни вселени и така и не могат да достигнат един до друг. Ажда се доверява на нашумелия турски режисьор Нихат Одабашъ, който в продължение на два дни ръководи на терен екип от над 50 души.

Бюджетът на видеоклипа е колосален и струва над 600 хиляди турски лири (близо 40 000 евро). Това е и първата заснета виртуална продукция в Турция. Ажда Пеккан сменя близо 10 провокативни визии, а всички са впечатлени от нейната издръжливост, тъй като се налага повече от два часа да виси във въздуха закачена на тежки въжета.

Ажда Пеккан

„Впечатлен съм от професионализма и дисциплината на Ажда по време на снимките. Тя изкара на крак повече от 20 часа снимачно време в продължение на два дни, летеше във въздуха, провиснала на въжета, закачена само за краката и ръцете. Нито за миг не се оплака, нито поиска почивка, напротив, изпълняваше всички нареждания на режисьора. А визията й наистина е зашеметяваща, все едно е открила машината на времето“

– споделя впечатленията си от снимачния процес Фатих, който предстои да работи и по нов проект с турския стилист Беркер Уску, който отговаря за тоалетите на куп певци, актьори и модели от южната ни съседка.

„Истината, която винаги си казвам е: Не спирай да проучваш! Мисля че само по този начин можеш да схванеш какво предстои в бъдещето. Никога не спирай да създаваш – е моят девиз“

– категоричен е родния дизайнер, който за предстоящите празници изненада модните си фенове с нова капсулна колекция.

Фатих Осман, Ажда Пеккан

За още новини следете профилите на бранда в социалните мрежи:

Facebook: Faith in Fatih

Instagram: faithinfatiheu