До горе
15 февр.

ИВЕЛИНА БУБОВА: ЖИВОТЪТ Е ПЪТУВАНЕ, РАДВАЙ СЕ НА ГЛЕДКАТА И БЪДИ БЛАГОДАРЕН

Ивелина Бубова

Ивелина Бубова определено е всичко, което може да си представите, когато думите „нежна красота“ достигнат до вас. Винаги усмихната и невероятно добра. За нея моделството е хоби. Снима се за списания и като рекламно лице.

Ивелина Бубова

Завършила е Университета за Национално и Световно стопанство специалност Икономика на туризма, работи в тази сфера от над 10 години. Освен развитието и в областта на туризма тя се занимава и с дигитален маркетинг. В момента работи и по нови проекти, които тепърва ще реализира.

Момиче, което не винаги попада под светлините на прожекторите, но собствената му светлина и яркост са толкова силни и впечатляващи, че е почти невъзможно да ги пропуснете.

Ето и нашият специален разговор с нея:

 

B.N. Какви бяха вашите първи стъпки в областта на красотата?

Ивелина Бубова: Част от първите ми стъпки са още на 6 годишна възраст, когато завърших курс за манекени и фотомодели. Обожавах да гледам модни ревюта, които тогава се излъчваха единствено в тв предаването „От игла до конец“. Бях запленена от грациозните, красиви модели и шикозни тоалети, които представяха. И така, изявих желание родителите ми да ме запишат на курса.  Първите ми модни ангажименти започнаха през 2009-та година, благодарение на Гери Дончева, която видя в мен потенциал и ме покани да стана част към една от водещите тогава агенции за модели. Модата винаги ме е зареждала и вдъхновявала, но за мен е странично занимание, а не основно. Професионалната ми реализация и придобиването на нови знания и умения е всъщност, това върху, което повече се фокусирам.

 

Ивелина БубоваB.N. Изненада ли ви нещо в моделството?

Ивелина Бубова: Може би в началото изненадата ми беше, че моделството съвсем не е това, което изглежда. Отстрани модните изяви често приличат на нищоправене. Зад крайния резултат от работата на модела, обаче, се крие много труд. Докато настъпи моментът да излезе на подиума и да дефилира, изглеждайки безупречно, трескавата подготовка за ревюто започва часове преди събитието. А при заснемането на рекламна кампания понякога снимачният ден продължава повече от 12 часа. Приготовления, след това процесът на самото заснемане, смяна на светлините, декорите, различни визии, повторение на пози, актьорска игра, безкрайни проблясъци от светкавици в търсене на перфектния кадър. Разбира се, когато вече имаш опита, всичко се случва по-бързо, по-обиграно. Същевременно, винаги има приятна тръпка, доза вълнение, било то на модно дефиле или когато видиш обектива пред себе си.

Още преди години намерих истински приятелства в модните среди, въпреки всеобщото схващане, че моделите са глуповати и високомерни. Всъщност, голяма част от момичетата са изключително земни, винаги готови да помогнат, интелигентни, с широк мироглед, може би и защото повечето са пътували много и живели в различни части на света. Най-големите ми приятелства са именно с хора, свързани с модния бранш.

 

B.N Имате ли житейски девиз?

Ивелина Бубова: Девизът се променя с времето, защото и приоритетите на човек се менят, а с това и възгледите му. Но този, който винаги ме е съпътствал гласи: „Животът е пътуване, радвай се на гледката и бъди благодарен.“

 

B.N. Нека поговорим за нещата, които харесваш. Кой е любимият ти…Филм? Музика? Книга? Храна?  Известна личност? Дестинация?

Ивелина Бубова: Харесва ми да гледам филми и имам много любими, така че не мога да се огранича с наименованието само на един. Обичам музиката, тя ме е спасявала в трудни за мен моменти. Жанрът, който избирам зависи от настроението ми, така че съм почитател на всякаква.

Често предпочитам да чета книга, вместо да водя, ограбващ енергията ми празен разговор с някого. Четейки, сякаш си говоря с автора, а това е така обогатяващо. Любимата ми книга все още е „Вашите слаби места“ – Уейн Дайър, прочетох я, когато бях в гимназията и тя формира голяма част от характера ми тогава, запали ме по себеoпознавателната литература.

Въпреки разнообразието от ресторанти и достъп до всякакви продукти в търговската мрежа, любимата ми храна винаги ще е приготвената от мама.

Известна личност – Любима ми е тази, която използва славата си, за да помага на другите, без да има користни цели.

Любима дестинация – Всяка на която имам приятни спомени се превръща в любима, обожавам да пътувам.

Ивелина Бубова

 

B.N. Beautynews.bg е сайт, ориентиран към дамската аудитория, но ежедневно статистиката показва, че близо 1/3 от потребителите ни са мъже. Според вас, кое е това нещо, което мъжете така трескаво търсят да узнаят за жените и… ще го намерят ли?

Ивелина Бубова: Мнението ми е, че повечето мъже днес са все повече фокусирани към себе си, как изглеждат, как да направят кариера, как да спечелят повече пари, как да задоволят поредната своя прищявка и то съвсем не, за да впечатлят дамите. Но това, което някои от тях трескаво търсят да узнаят за жените е може би какво да дадат на своята избраница, за да я задържат. А отговорът е съвсем лесен – свобода и внимание.

 

B.N. Вие сте жена с очарователна усмивка! Какво може да ви накара винаги да се усмихнете?

Ивелина Бубова: Стремя се да намирам красотата в заобикалящия ме свят и когато я откривам това винаги буди усмивка у мен, макар и не винаги изписана върху лицето ми. Проявата на доброта и споделеност между хората е това, което винаги ме кара да засиявам, подхранва вярата ми, че човешкото не се е изгубило и хората не са оскотяли.

Ивелина Бубова

B.N. Имате ли любими бюти ритуали и какви са те?

Ивелина Бубова: Стремя се да поддържам енергията си високо, да имам светли мисли, да се смея, да чета , да общувам с приятни и интелигентни хора. Старая се също така да се храня предимно здравословно. Когато имам възможност поддържам тонуса си с йога и занимания с пилатес реформър. Част от моите ежедневни бюти риутали са всеки път, когато се прибера отвън веднага да отмия грима, задължителна хидратация на кожата сутрин и вечер – крем, лек масаж на лицето и деколтето, грижата за околоочния контур включва и серум, 1-2 пъти седмично – маска. Всяка сутрин се усмихвам на образа в огледалото и гледам на него с приемане и обич.

 

B.N. Каква е рецептата една жена да бъде щастлива?

Ивелина Бубова: Всяка жена е индивидуaлност, така че няма унифицирана рецепта, съставките и дозировката им са различни. На мнение съм, обаче, че общовалидно за щастието на жената е да се занимава с това, което ѝ доставя удоволствие, проявявайки своята творческа съзидателна сила без да се налага да съобразява живота си постоянно с когото и да било.

 

Ивелина БубоваB.N.  За или против естествената красота?

Ивелина Бубова: Твърде крайно е да се отрича едното за сметка на другото. Освен това красотата е субективна, всеки има различни представи за нея.

По-важно е как се чувстваш, а не дали се вписваш в даден еталон за красота. Разбира се, това не означава, че е приемливо да се занемарява грижата за външния вид, но не и да е най-важното. Безкрайното залитане в естетичните процедури до неузнаваемост без да е нужно, разкрива неувереност и не приемане на самия теб. Медиите, киното, обществото ни налагат на нас жените постоянно да се надбягваме с времето, да се опитваме да изглеждаме вечно млади, да се страхуваме, че ще бъдем отхвърлени, сякаш появата на белезите на старостта са срамен етап в живота. Не ми допада как популярни личности постоянно рекламират естетични процедури, давайки пример на подрастващите, че трябва да изглеждат по определен образец.

От друга страна, обаче, смятам, че пластичната хирургия помага на много жени да възвърнат част от женствеността си загубили я, вследствие заболяване, изгаряне, нещастен инцидент … Това им възвръща самочувствието, помага им да водят по-пълноценен живот.

Обаянието на духа, на интелекта, вътрешният свят на жената е това, което, всъщност, има значение и си проличава.

 

B.N. Вашето бюти послание към нашите читатели е?

Ивелина Бубова: Светът е огледало, каквото носиш в себе си, това получаваш отвън, така че имайте благост в себе си. Слушайте вътрешния си глас и вършете, това, за което сърцето ви копнее. Нека има красота във вашите постъпки и думи, бъдете дами и ще имате бюти излъчване.