До горе
7 апр.

ЗА ЖЕНИТЕ В ИНТЕРИОРНИЯ ДИЗАЙН

 „Човек трябва да бъде мечтател и да вярва в себе си и в своят успех, за да има силите да се справи с всички неволи“. – казва Ирина Калчева.

Жените правят по-красив света – Знаем, че е така, независимо че понякога сме склонни да се съмняваме, а ежедневието ни изтощава със своят битовизъм. Жените със своята емоционална същност доставят радост и удоволствие на околните.

А мечтаното жилище е отражение на вътрешните ни копнежи, на развитото ни въображение, на богатството на идеите, на вкуса, който сме придобили.

Една мечта днес е сбъдната реалност. За нея „Красивият дом е уютният дом“ ,а работата „вдъхновение“.

За нас е удоволствие да Ви представим една млада , много амбициозна и успяла в света на интериорния дизайн дама – Ирина Калчева – мениджър на Первазите ЕООД.

 

B.N. Разкажи ни малко повече за себе си. Кое от постиженията ти до момента означава най-много за теб и защо?

Ирина Калчева: Честно казано постиженията които са важни за мен са две. На първо място е това, че започнахме бизнеса в условията на криза през 2012 година и оцеляхме! На второ място, но не по значимост са прекрасните взаимоотношения които имаме с доставчици, дизайнери, клиенти.

 

B.N. От какво черпиш вдъхновение в работата си?

Ирина Калчева: Вдъхновението идва когато трябва да решим някакъв нестандартен проблем или да приложим продукт, който по принцип не е за тази цел, но да свърши перфектна работа крайният резултат да е красив.

 

B.N. Вече имаш немалко години зад гърба си като мениджър на ПЕРВАЗИТЕ .? Ако се обърнеш назад към началото, какво виждаш, какво научи по пътя?

Ирина Калчева : Научих изключително много неща, които понякога забравям, като например – Да не се ядосвам в определени ситуации, в които нищо не зависи от мен. Понякога просто не мога да повярвам, че не мога да променя нещата или, че колкото и усилия да полагам, някои неща не зависят от мен.

 

B.N. Kaкъв е процесът на работа при Вас?

Ирина Калчева: На мен всичко ми изглежда много просто, но може би защото вече съм изградила един метод на работа, който толкова пъти съм повторила, докато стигне до задоволително (но не перфектно) ниво, че понякога се ядосвам, когато някой не ме разбира, защо нещо трябва да се направи по точно определеният начин. Ние отделяме изключително много време в обслужването на клиенти и внимателното опаковане на пратки.

 

MDF Ламперия

B.N. А когато говорим за интериорен дизайн на домове – как хармонизираш идеите на клиентите си със стандартите в твоята работа?

Ирина Калчева : Понякога трябва да се променят продуктите, които предварително са харесани или избрани от дизайнери и клиенти. Има доста технологични особености, които сме длъжни да знаем и да съобразим с всеки проект, дори да става въпрос за online поръчка. Често се изискват малко повече математически умения в ежедневната работа.

 

B.N. Кои са тенденциите в момента при избора на ламперия? Кое е характерно?

Ирина Калчева : В момента така наречената ламперия или облицовка за стени е доста актуална в интериорните дизайни в цял свят. Българинът вече се научи да търси решения и в множество популярни сайтове, които са международни, като например pinterest. Наистина лампериите са доста красив акцент в интериорното обзавеждане, а ние, както и производителите търсим все повече варианти, с които да отговорим на потребителското търсене. Същевременно продуктът трябва да е бърз лесен и удобен за монтаж и да предлага множество варианти. Към момента най-много се търсят естествените декори, като дъб например, но ние предлагаме 10 цветови варианта на марката Maestro Design, както и безкрайни цветови възможности с новите панели на Orac Decor. И двете марки са белгийски и предлагат изключително качествени продукти!

 

B.N. Споделете с нас един Ваш проект, с който се гордеете?

Ирина Калчева: Няма конкретен проект с който да се гордеем.Всъщност нашата най-голяма гордост са щастливите клиенти! Всеки проект е уникален и достоен по своему и дали е за 5 лв. или за 50000 лв. за нас е без значение, защото ние сме помогнали едно пространство да изглежда по-красиво.

 

B.N. С какво трябва да се справиш за да успееш?

Ирина Калчева : Това е прекрасен въпрос! Истината е, че трябва да се справиш със страховете си и най-вече със страховете на близките ти дали ще се справиш… Човек трябва да бъде мечтател и да вярва в себе си и в своят успех, за да има силите да се справи с всички неволи. Необходими са и много упоритост и вяра, непреклонност. Оставиш ли зрънцето на съмнението да те тормози, то в един момент ще надделее и тогава всичко се проваля! Човек е жив и успява, когато се бори.

 

B.N.Какви са бъдещите цели към които се стремиш?

Ирина Калчева : Огромни са 😄 Имам една грандиозна идея, която се надявам да осъществя някой ден! Нещо невиждано досега в този бранш а и не само, но ще го запазя като knowhow.

 

B.N.Как ще завършите изречението: Красивия дом е… Уютният дом!

Ирина Калчева : През годините съм виждала може би десетки хиляди проекти, често разглеждам и такива, които не ни засягат пряко и ако трябва да съдя по себе си, аз харесвам много както класически интериори, така и модерни. Но когато влезеш в твоят дом, единственото нещо което има значение е да те уютно! Прибираш се вкъщи и всичко за теб става хармония, забравяш за неволите през деня и си щастлив, че можеш да си позволиш тези толкова малко часове на спокойствие и щастие!

Наслада!

Pervazite.com