До горе
16 февр.

Winebox Porfolio Tasting – ГОЛЯМАТА ВИНЕНА ДЕГУСТАЦИЯ

На 15 –ти март в Бална зала на Гранд Хотел Милениум – София , ще се проведе Уайнбокс Портфолио Тейстинг.

Представители от почти всички големи изби в Европа застават зад щандовете и ще разливат най-добрите си вина, разказвайки историите си, за да могат да отговорят на въпросите и интереса на българския вино любител и вино професионалистите в нашата страна.

дегустация на вино
Четири майсторски класа, ще се проведат и на 16-ти март, в конферентна  зала Айнщайн, отново в Гранд Хотел Милениум, София. Те са подходящи както за професионалисти, които винаги имат какво ново да чуят, за да обогатят знанията си, така и за любителите, които имат специално отношение към виното.


Една от темите е Шампан, с лектор Еси Авелан, Master of Wine. Еси е значимо име в средите на Шампанското и пенливите вина, Master of Wine. Темата на Майсторският Клас е фокусиран върху категорията Блан де Блан, едни от най-елегантните шампански, произведени от 100 % шардоне, като ще наблегнем на Топ Кювета, и сравнителна дегустация на няколко различни реколти от вид шампанско. Ще разливаме само от Магнум бутилки /1,5 л./  Доказано е, че виното се развива най-добре в бутилка от 1,5 л. А също е и атрактивно.

Интересна тема е и вертикална дегустация на бяло Бордо, от  региона Песак-Леонян, с 5 различни реколти. Звездата на Класа ще е 20 годишно вино, реколта 2004. В този тип вертикални дегустации е изключително интересно да се види развитието на виното, и как различните климатични условия са повлияли на вкуса, аромата и интензитета на виното.  Рядка възможност е да се сдобиеш с няколко реколти, както и да ги опиташ и да можеш да ги сравниш в рамките на час.

Друг изключителен Майсторски клас е с топ вина от Рибера дел Дуеро, изба Emilio Moro. Лектор ще бъде собственикът на избата, Хавиер Моро.

Седем изключителни червени вина, най-високият клас вина на избата, отново с вертикална дегустация на различни реколти.

Четвъртият Майсторски Клас е дегустация на 3 бели и 3 червени вина на изба Zenato, и то не какви да е. Червеното вино e Амароне Резерв Серджо Дзенато, от 3 различни реколти. Абсолютно съвършенство. Бялото е Лугана Резерва Серджо Дзенато, отново 3 различни реколти.

В сайта на winebox.bg/tasting  вино любителите могат да се информират за всички Майсторски класове в подробности и още повече, да си осигурят места, закупувайки билети на цени за ранно записване до 8 март.

Повече за събитието можете да се информирате тук , а също и да закупите билети на специални цени до 08 март: www.winebox.bg/tasting