До горе
19 ян.

ВРЕМЕ ЛИ Е ДЕТЕТО МИ ДА ПОЧНЕ ДА СПОРТУВА ИЛИ КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕМ ЗА ДЕТСКИЯ ФИТНЕС

Детски фитнес

Детският фитнес все още е ново и неясно понятие за хората в България – както за родителите, така и за децата.

Често се случва да се задава въпросът:

„Какво ги правите тези деца във фитнеса, тежести ли вдигат“??? или „Ама то не е ли още малко, за да ходи на фитнес“?

Всъщност ако вникнем в значението на думата fitness(fit-ness),(to be fit), а именно – да си във форма, да се чувстваш добре и да изглеждаш добре, може би ще разберем, че, първо, ходенето на фитнес не означава задължително вдигане на тежести и работа с уреди и второ- фитнесът за деца е различен от фитнеса за възрастни.

Детският фитнес е система от разнообразни по характер спортни занимания (лечебно-оздравителни, игрови, съзтезателни, занимателни, творчески), чиято цел е хармонично развивитие на детския организъм, чрез развиване на всички качества – сила, бързина, ловкост, издръжливост, гъвкавост, координация и баланс едновременно. В този смисъл – колкото по-рано детето започне да посещава такива занимания, толкова по-добре.

Детски фитнес

Orange Fitness е единственият спортен клуб в България, който предлага фитнес за деца, въпреки тревожната статистика, че страната ни е с един от най-високите проценти в Европа на затлъстяване  и гръбначни изкривявания при децата.

В детски клуб “Оранжево детство” учат децата на здравословен начин на живот, любов към спорта и движението, формиране на по-добра двигателна култура, правилна стойка.

От екипа на Orange Fitness не гонят постигане на високи резултати, както в професионалните спортни клубове, работят по специално обмислени занимателни програми, защото безопасността на децата по време на тренировка е едно от най-важните им правила.

Детски фитнес

Детето не е умален възрастен – неговият организъм има своите особености. Спортните програми в Orange Fitness съответстват на възрастовите периоди на развитие и формиране на детския организъм и във връзка с това са разделени в 4 категории: 3-5 г., 6-8 г., 9-13 г. и за тийнейджърите: 13-16 г. Заниманията са различни за всяка възрастова група – протичат по различен начин и имат различни специфични цели.

Всички тренировки в зала в съвкупност със занимания по плуване, които децата също могат да посещава в Orange Fitness, създават условия детето ви да расте здраво, да се развива хармонично, да обича движението и спорта и по този начин поставят основите на едно по-добро качество на живот.

Повече може да научите на: orangefitness.bg