До горе
24 апр.

Виолета Спасова: Хората, които ползват нашите услуги, са тези, които решават кое има стойност и на кое да се доверят.

Виолета Спасова e бранд мениджър на Ester Sps. Тя е изключителна жена, преодоляла всички трудности в името на любовта, професионалната реализация и майчината любов. Те започват заедно със съпруга и своя бизнес от самото начало, като малка семейна мебелна фирма, а днес Ester Sps е водеща компания производител в областта на корпусните мебели – обзавеждане по поръчка на домашни и обществени интериори. Мебелната компания е член на българската браншова камара на дървообработващата и мебелна промишленост.

В нашия откровен разговор ето какво ни споделя Виолета, за началото на пътя към успеха, за семейните ценности, вярата и любовта.

B.N. Разкажете ни малко повече за себе си и за Вашия семеен бизнес?

Виолета Спасова: И двамата с Коко работехме вразлични фирми. Бяхме толкова погълнати от работните си задължения, че почти не ни оставаше време да се виждаме. Поредната вечер, в която той се прибра много късно от монтаж, му казах, че това повече не може да продължава. Решихме да напуснем работа и да вървим по наш път. Започнахме в една стая, буквално от нулата. Без машини, без оборудване, една стая с инструменти, Коко и аз.

B.N. Тази година компанията ви Ester SPS отбеляза своята 10-годишнина, с какво бихте искали да ви отличават и какво постигнахте през тези години? Какъв беше пътят ви дотук и какво предстои?

Виолета Спасова: Пътят, който извървяхме с Коко изобщо не беше лесен, защото много  често, докато търсехме съвети, чувахме:
„Не се занимавайте с този бизнес. Има толкова много компании за мебели и обзавеждане. Никой не ви познава, никой не ви знае, кой ще ви се довери?“

Приемахме малки поръчки и всяка стотинка отгоре, заделяхме за оборудване. С течение на времето, разбрахме, че всъщност хората, които ползват нашите услуги, са тези, които решават кое има стойност и на кое да се доверят. Постепенно поръчките започнаха да се увеличават, което ни даде увереност и така започнахме да надграждаме във всяко отношение. Коректните взаимоотношения с хората са най-добре конвертируемата валута.

B.N. Може ли да споделите ваш проект с който най-много се гордеете?

Виолета Спасова: Разбира се, това са проектите,  изработвани за интериорни студия, които са печелили награди. Проектът, по който работим в момента е много сложен за изпълнение – голяма фамилна къща в Гърция. Далеч от градския шум, заобиколена от недокосната природа и кристалните води на залива, тази къща е истински пир за сетивата. 

Интериорът на къщата е впечатляващ  – въплъщение на изтънченост, комфорт и много естествена светлина. Цветовата палитра, умело използвана в дизайна, перфектно хармонира със спиращите дъха гледки от терасите. Докъдето поглед ти стига се открива красотата на гръцките острови. Галеща сетивата комбинация от внимателно подбрани материали – естествен фурнир, метален ефект, текстил и естествена кожа. Отличителна атмосфера, създават тактилните текстури, използвани в обзавеждането и тапицирането на стенни и таванни облицовки. Гардеробите и корпусната мебел с антифингърефект оставят усещането за лукс и дискретност. Изпълнението на подобен проект изисква безупречно стикована екипна работа, наред с майсторската изработка на всеки  отделен детайл. Благодаря за професионализма на колегите ми, защото това ни осигурява стабилни позиции в един конкурентен пазар. 

B.N. Дамите заемат все по-важна позиция в интериорния бизнес. Вие самата изпитвала ли сте трудности като жена в този сектор?

Виолета Спасова: Да, разбира се. Всяко начало е трудно, и аз не съм изключение. Основното предизвикателствобеше да балансирам семейните отговорности с професионалните задължения и то в много динамичнаконкурентна среда. Когато си изправен пред редица изпитания, или се стягаш и си вършиш работата или започваш да се вайкаш и потъваш. 

B.N. Какво е за Вас семейството? 

Виолета Спасова:  Благословия. Синът ми е дълго чакано дете и е чудо, че го има!

B.N. Имате ли любими занимания и дамски ритуали за разкрасяване?

Виолета Спасова:  Много се зареждам, когато съм в компанията на сина ми. Доставя ми удоволствие да приготвям храна за момчетата и съм доволна, ако ми остане време за четене.

Нямам време за ритуали за разкрасяване, защото времето ми е ограничено. Сутрин ставам в 5ч. Спортувам, старая се да се храня балансирано, но честно казано предпочитам да се доверя на екипа на д-р Ирина Шаркова, защото знам, че ще получа работещо решение, изцяло съобразено с моите нужди.

B.N. Любима дестинация?

Виолета Спасова: Алпите през лятото. Милостивата природа е направила така, че човешкият ум да не може да мисли за две неща едновременно. 

B.N. Любима книга?

Виолета Спасова: Елиф Шафак – Любов

B.N. Вашето Beauty послание към нашите читатели е?

Виолета Спасова: Сутрин да се инжектират с голяма доза вдъхновение и любов, да бъдат на строга диета – да изключат злословието, неувереността и мързела. Да се хранят здравословно, но и да хранят душата си с вкусни преживявания – игри с децата в събота вечер, много смях и вино с приятели!