До горе
25 апр.

ВЕЛИНА СМЕТ: ВАШИЯТ НАДЕЖДЕН MEDICAL ADVISER

Велина Смет

„Вярвайте в себе си и не се страхувайте да гоните съвършенство във всяка една възраст и етап от живота“  -казва Велина Смет

Тя е ексклузивен сертифициран консултант и асистент на д-р Бахадир Байкал в България. Притежава задълбочени познания в сферата на естетиката и спецификата на ринопластиката и септопластика.

Тя неизменно и неотлъчно ще бъде до вас от организацията по записване на час за преглед в Турция, организация на пътуване, операция и до следоперативния период и възстановяването.

В нашето специално интервю с нея, може да научите всичко, което искате да знаете за една от най-популярните интервенции – ринопластиката и да получите необходимите съвети и възможно най-компетентно мнение, ако сте решили да правите тази интервенция в Турция, където са едни от най-добрите специалисти в света.

 

B.N. Като посредник на един от най-известните лекари в областта на ринопластиката в съседна Турция д-р Бахрадин Байкал, разкажете ни малко повече за вашето сътрудничество?

Велина Смет: Когато става въпрос за медицински процедури в Турция или друга държава е изключително важно да има лесна и удобна комуникация между пациента и клиниката или пациента и лекаря. Поради тази причина е толкова важна ролята на медицинския съветник. Това прави пoceщeниeтo пo-лecнo и бeзпpoблeмнo. Като медицински съветник на доктор Байкал, аз организирам всичко за необходимата операция- предварителна консултация, записване на час,  peзepвaция нa xoтeл, тpaнcпopт дo ĸлиниĸaтa и cъпpoвoждaнe нa мяcтo.

 

Д-р Бахадир БайкалB.N. Какво ви мотивира най-много в работата с д-р Байкал?

Велина Смет: Той е един от най-добрите УнГ специалисти в Турция по септоринопластики като зад гърба си има над 8000 операции. Това, което го отличава от другите лекари са методите, които използва, а именно индивидуален подход, спрямо нуждите на неговите пациенти за постигане на оптимални резултати. Не на последно място, това което ме мотивира да партнирам с доктор Байкал е че мога да бъда полезна на много хора да подобрят своя начин на живот като се доверят на истински специалист за техните здравословни проблеми и естетически несъвършенства.

 

B.N.Най -често срещаната пластична хирургия е ринопластиката, но хората много се страхуват от нея, каква е причината за това според вас

Велина Смет: Най-често срещаните притеснения са страх от болка и страх от крайния резултат. Ние помагаме на всички наши пациенти да преодолеят това като се погрижим процедурата, престоя и крайния резултат да бъдат идеални, спрямо нуждите на пациента. Като всяка инвазивна процедура, разбира се усеща и дискомфорт като той зависи от прага на чувствителност на всеки пациент. Това което мотивира хиляди хора да направят своята операция при д-р Байкал е крайният резултат.

 

B.N. Бихте ли споделили какво представлява ринопластиката?

Велина Смет: Ринопластиката е сериозна операция, която изисква опит и се различава от другите естетични операции по отношение на трудността си. Тя е и една от най-често срещаните хирургични процедури. Чрез нея могат да се намалят размерите на носа, да се промени формата на върха или мостчето, да се стеснят или разширят ноздрите, както и да се промени ъгълът между носа и горната устна.

 

B.N. Kакви са ползите от нея?

Велина Смет: Към днешна дата сме извършили операции на много пациенти от цял свят, с различни проблеми. Част от тях са естетични операции на носа, хирургична корекция на неуспешни операции на носа (ревизия), операция на назална конгестия (отклонение – носна плът – полип), хъркане и сънна апнея, синузит и изявена ушна естетика. Чрез ринопластиката може да се коригира вроден дефект или белег, да облекчи дишането или да се решат други медицински проблеми.

 

B.N. А какви рискове крие тази интервенция?

Велина Смет: Най-високият риск от ринопластика е възможността от неудовлетворение от операцията. Разбира се, това може да се предотврати като се прави предварителен преглед и визуализация на изгледа на носа.

Вероятността за неуспешен резултат при неспециализирани ръце е доста висока и бъдете сигурни, че е много трудно да се оперира нос за втори път и шансът за успех е по-нисък от първата операция. Това е другият голям риск.

 

B.N.Как да решим правилната форма на носа? И кои са най-предпочитани?

Велина Смет: Това е строго индивидуално, спрямо всеки пациент и неговото първоначално състояние, както и изразените деформации.

 

Велина Смет

B.N.Какво е необходимо да притежава един добър лекар-специалист за да му се доверим?

Велина Смет: Когато въведете ринопластика в търсачките, ще срещнете много уебсайтове и лекари. Тогава идва моментът на трудния избор.

На първо място, вижте снимки на пациенти (преди/след), които е оперирал специалиста, за да добиете представа на първата ви среща, за да можете да оцените по-добре естествените и положителни следоперативни промени. Искреността и честността са в основата на отношенията на доверие между пациента и лекаря.

Никога не забравяйте, че дори и в ръцете на най-добрите хирурзи, успехът на операцията не е 100%. Важното е да отидете на това пътуване с човек, който се ангажира да се грижи за вас, когато има проблем. В пред- и следоперативния период пациентите може да почувстват нужда да задават въпроси десетки пъти. Да можеш да отговориш на тези въпроси, без да се уморяваш всеки път, също е важно от гледна точка на професионалната етика и от гледна точка на премахването на въпросителните в ума на пациента.

 

B.N. Какво бихте препоръчали на пациенти, които тепърва им предстои тази интервенция?

Велина Смет: Първо да се запознаят с това какво е ринопластика, след това да се определи дали нуждата от операция е медицинска или естетична. Да съберат информация и мнения за лекаря, който са избрали и да се насочат към медицински съветник, който да се грижи за целия престой и комуникация с клиниката.

 

B.N.Вашата beauty препоръка към нашите читатели, които искат да имат перфектния нос  е…?

Велина Смет: Вярвайте в себе си и не се страхувайте да гоните съвършенство във всяка една възраст и етап от живота.

 

За контакти с Велина Смет – [email protected], тел.: 0894 611 267