До горе
29 юни

ТУРСКАТА ЗВЕЗДА ХАНДЕ ЙЕНЕР СНИМА КЛИП В КОСТЮМ НА БЪЛГАРСКИ ДИЗАЙНЕР

Ханде Йенер - Фатих Осман

След Ажда Пеккан, Фатих Осман облече и турската модна икона

Младият дизайнер Фатих Осман от модна къща Faith In Fatih е може би единствения българин в „обетованата“ земя на турския шоубизнес. Той е един от малцината модисти, чийто сценични костюми и аксесоари носят едни от най-големите звезди в Турция. След като преди година поп певицата Ажда Пеккан включи Фатих в екипа на последния си видео проект, сега друга музикална звезда облече негов сценичен костюм. Турската дива Ханде Йeнер, която е една от модните икони на Балканите, се довери на родния дизайнер за една от визиите си за клипа към последния си сингъл „Aklimda“ (В мислите ми). Поканата към Фатих Осман отново идва от турския стилист Беркер Уску, който се грижи за визията на куп популярни певци, актьори и модели от южната ни съседка.

 Ханде Йенер - Фатих ОсманПесента, която е с електронно и модерно звучене, вече привлече вниманието на меломаните и обещава да се превърне в един от музикалните хитове на Лято 2022. Във видеото Йенер се появява в изоставен нощен клуб, а режисьор на продукцията е рапъра Tepki. Именно той превръща Ханде в киберпънк героиня на игра в пространството, която идва от един антиутопичен свят.

„Когато преди 4 месеца получих обаждане от екипа на Ханде Йенер, за да предложа сценична визия, знаех, че не трябва да играя на сигурно, а да прекрача нови граници на креативността и смелостта в творчески аспект. Предложих визия, която моментално бе одобрена и пожелана от целия ѝ творчески екип. Един сценичен костюм, който след лични проби, беше оценен като нещо, което не бива да бъде похабено за еднократно участие на певицата, а напротив, да му се намери достойно място. Именно тогава решиха да използват визията за видеото към новия й сингъл. Според моите наблюдения, има нещо вярно в това, че света на турския шоубизнес е малко затворен и аз съм нетипичен пример. Въпреки всичко, попаднеш ли в него, вратите ти се отварят за много нови проекти“, споделя впечатленията си от работата с турските звезди Фатих Осман.

До края на годината 25-годишния дизайнер има оше планове за международни колаборации, а наесен предстои да пусне и нова капсулна колекция, която ще зарадва почитателите на модния му бранд.

Тук може да гледате клипа на Ханде Йенер:

 

 

За още новини следете профилите на бранда в социалните мрежи:

Facebook: Faith in Fatih

Instagram: faithinfatiheu