До горе
16 авг.

River Park посреща първите си жители

RIver Park Sofia

Комплексът с АКТ 16 за първата си фаза от строежа на 110 къщи

Завърши първата фаза от строежа на River Park и комплекса вече разполага с АКТ 16. Всички 110 къщи, както и споделените пространства и инфраструктура са готови да посрещнат първите си жители. Очаква се собствениците да започнат да се настаняват в края на лятото, като постепенно квартала ще се превърне в истински дом за десетки семейства.

RIver Park Sofia

River Park е жилищен комплекс от ново поколение, разположен в полите на Витоша, само на крачка от центъра на столицата. Локацията е изключително удобна и предоставя възможност за бърза връзка с основни пътни артерии. Само на няколко минути се намира лифтът към Витоша, голям търговски център и магазин за мебели, както и спирки на градския транспорт и бъдеща метростанция.

Целият проект включва 352 модерни къщи, чието изграждане е предвидено в няколко етапа. През септември тази година се планира старт на строежа нa част от следващия етап. В него ще бъдат изградени общо 42 къщи, като към момента голяма част от тях са вече продадени.

RIver Park Sofia

Втората фаза отново ще предлага предимно редови къщи, които са най-търсени от купувачите. С площ между 208 и 215 кв.м, те включват просторен партерен етаж с дневна, кухня, тоалетна за гости, техническо помещение, както и първи етаж с три спални, 2 бани и мокро помещение. Размерът на индивидуалните дворове за всяка къща варира от 60 до 245 кв.м. Освен редовите се предлагат и две къщи близнаци, както и 3 самостоятелни къщи.

 

ОЩЕ ЗА RIVER PARK

Зад проекта River Park стои Dynamic Group, компания с над 40 години международен опит в сферата на недвижимите имоти и инвестиции в милиарди евро в мащабни проекти по цял свят. В България оперира от 20 години, като инвестира предимно в индустриални имоти и търговски площи.

Изграждането на River Park осъществява посредством дъщерното си дружество – Недвижими Имоти Дивелъпмънтс. Проектирането на River Park е поверено в ръцете на архитектурно студио „ИПА“. По мащабния проект са работили над 10 души от експертния екип на студиото.

RIver Park Sofia

Проектирането на комплекса започва още през 2018 г. с изграждането на концепция и подготовката на редица креативни насоки.

Удобната локация на River Park в подножието на Витоша осигурява впечатляващи гледки към града и планината. Планирано е над 80% от територията на комплекса да бъде заета от зелени площи и разнообразни растителни видове, които ще създадат усещане за гора и естествен преход между планината и града.

Проектирането на ландшафта е поверено на Landscape Design Studio, чиято задача е цялата инфраструктура да бъде интегрирана в една естетически издържана и устойчива среда, която да приближи отново градския човек до природата.

RIver Park Sofia

Незастроените площи са обособени в пикник зони, маршрути за разходки и бягане, детски площадки, спортни съоръжения на открито, зони за разходка на кучета и др.

River Park е един от онези жилищни проекти, които се отличават с иновативна концепция за среда на живот и последователно реализиране на всеки етап от неговото изпълнение.

Повече за комплекса може да научите: riverpark.bg