До горе
29 мар.

ПАРФЮМЕРИСТА КУЕНТИН БИШ – ЗА НОВИЯ АРОМАТ GOOD GIRL BLUSH

Куентин Биш

B.N. Като начало, как бихте описали Good Girl Blush?

Куентин Биш: Както при всички аромати Good Girl от първоначалното им лансиране през 2016 г., Good Girl Blush е израз на женствеността: този път се върти около темата за прахообразния руж. Емблематичният флакон във формата на обувка сега е в деликатен пастелно розов цвят, в цялата си романтична наивност, но все още е с енергията на високия ток. Както винаги в историята на Good Girl, съставките, които избираме, са едновременно допълващи се и противоположни: винаги има две части във формулата, защото мислим за една жена и как нейната личност е изградена от множество части, като ги комбинираме, за да нарисуваме контрастираща портрет в парфюм.

 

B.N. Кои са тези съставки и как ги избрахте?

Куентин Биш : Двете ключови съставки в оригиналната Good Girl са зърна Тонка и жасмин, така че за това ново издание искахме да работим върху разширяването на чувствеността на Тонка, като същевременно запазим женствеността на Жасмин. Дълго време имах в съзнанието си визуалното сравнение на обувката на висок ток и шушулка ванилия, така че това беше идеалната възможност да съживя това, превръщайки ванилията в силната структура на базовата нотка със своя спомен за зърната Тонка. И като контрапункт на това, очевидният избор за мен беше поразително флорален и сияен Иланг Иланг, с неговия интензивен слънчев цъфтеж. За да подчертаем прахообразния аспект на ружа, ние се заехме с аспектите на цъфтящото цвете божур.

 

B.N. Как бихте сравнили тези съставки с тези в оригиналния сромат Good Girl?

Куентин Биш:  Ванилията взема чувствеността на Тонка и я преоткрива, а в парфюмерията ние наричаме Иланг Иланг най-екзотичният жасмин. Това е най-пристрастяващата и слънчева версия на жасмина, с някои пикантни аспекти, които също напомнят за слънчев плаж. Така че в сравнение с оригинала има усещане за приемственост, но с допълнително излъчване. Това е по-ярко, преоткриване на оригинала.

 

B.N. Как извадихте на преден план темата за прахообразен руж?

Куентин Биш:  Не само като разчитахме на аромата на божур, но и като навлязохме дълбоко във ванилията и иланг-иланг, като използвахме „двойна доза“ от всеки и ги изследвахме до техните граници. Те са две съставки на парфюмерията, които имат толкова много тонални слоеве, така че насочихме вниманието си към използването на няколко отделни техники за извличане, за да ги покажем наистина и двете.

 

B.N. Колко иновативно. И така, започвайки с иланг-иланг: как работихте с него?

Куентин Биш:  Етеричното масло от Иланг Иланг има много специфичен аромат, който много хора познават, но аз никога няма да забравя, когато помирисах истинското цвете в природата за първи път. То е напълно различно, с подчертано деликатна слънчева светлина в сравнение с по-тъмното, наркотично, почти пикантно етерично масло. Беше удивително да мога да използвам и двете страни на иланг- иланг в един аромат и да намеря заоблена и изразителна версия на толкова красиво цвете.

B.N. Какво ще кажете за двойната употреба на ванилия?

Куентин Биш:  Наистина успяхме да композираме симфония, посветена на ванилията, преди всичко с помощта на по-тъмните, гурме, естествени екстракти от зърната. В допълнение към това работихме с биотехническа трансформация, за да пресъздадем ванилин от оризов прах. В крайна сметка това се оказа перфектният контрапункт на зърнестата естествена ванилия, като играеше на нейната по-прахообразна страна, като по този начин добави още един аспект на „руж“ към аромата.

 

B.N. А какво да кажем за божура?

Куентин Биш:  Всъщност използвахме комбинация от преработена розова вода и синтетични молекули, за да пресъздадем божура. Когато знаеш как да комбинираш тези видове съставки, това е фантастичен начин за предизвикване на естествен аромат, като същевременно го прави по-
дълготраен върху кожата и придава на аромата огромно количество флоралност. Синтетичните молекули са невероятни съставки, те са истински бижута на технологията.

 

B.N. Споменавате рециклиране. Бихте ли нарекли този аромат устойчив?

Куентин Биш: Абсолютно. Вместо да изхвърляме и пилеем розовата вода, ние подобряваме цикъла и същевременно изобретяваме нови начини за извличане. Що се отнася до маслената фракция от иланг-иланг, ние работим с енергийно ефективни дестилационни казани, които помагат да се спестят до 50% от изгарянето на дърва в Мадагаскар, откъдето доставяме както иланг-иланг, така и ванилия. Партньорствайки с програма, наречена Sourcing4Good, ние подкрепяме общността производители, доколкото можем, защитавайки както биоразнообразието, така и местните хора, които са толкова неразделна част от производството на аромат, като сме там в самия му произход и избираме ключовите съставки.

 

B.N. Good Girl винаги е представлявал овластяването на жените, какъв е случаят по-специално с Good Girl Blush?

Куентин Биш: Всъщност по много директен начин! Иланг-иланг, който идва от Коморските острови в Африка, се бере призори от жени, използващи техники, предавани от поколения. Но тъй като годишният период на прибиране на реколтата е сравнително кратък, тези жени впоследствие остават без работа през останалата част от годината. Ние
гарантираме, че тези жени, които играят толкова важна роля в окончателното създаване на аромата, могат да посещават образователни
курсове и да наставлявани за разработване и създаване на предприемачески проекти. По същия начин Карли Клос, олицетворението на Good Girl в реалния живот, основа своята организация с нестопанска цел Kode With Klossy, за да помогне на жените да получат образование по компютърни науки , посредством годишни лагери по кодиране за момичета.

 

B.N. Как бихте казали, че силата на женствеността е представена в Good Girl Blush?

Куентин Биш:  Трябва да кажа, че наистина намерихме вдъхновение в прекрасното чисто розово на флакона: това е толкова интимен цвят, който се разглежда като едновременно чувствен и женствен. Работихме усилено за намирането на начини за изразяване на този прахообразен нюанс в аромата, но женствеността на Good Girl е двойственост, контрасти. Ето защо искахме да отидем още по-далеч, като се уверим, че овластяващото послание на стилето е силно представено не само чрез най-ценните съставки, но и като се върнем към техния произход и видим как можем да повлияем на истински жени по света.

Може да намерите аромата в търговска мрежа в страната и на deliriumexclusive.com