До горе
2 дек.

НАЙ-ГОЛЯМАТА МИ МОТИВАЦИЯ СА МОИТЕ ПАЦИЕНТИ

Д-р Виктор Георгиевски

„Младата красива жена е чудо на природата, а красивата жена на средна възраст е чудо на изкуството“- казва д-р Виктор Георгиевски, клиника Derma-Act

Д-р Виктор Георгиевски завършва медицина през 2016 г. в Медицински университет София. От 2016 г. специализира в Клиника по дерматология и венерология в УМБАЛ Александровска гр. София. Своята специалност по дерматология и венерология придобива през 2021 г.

Притежава редица международни сертификати за практическо обучение за поставяне на филъри и ботулинов токсин. Признат специалист e в прилагането на Liquid Lift™ – предпочитан метод за неоперативен лифтинг, посредством инжектиране на дермални филъри в точно определени точки.  Процедура, измерима като ефект с хирургична интервенция, но с по-бързо възстановяване и по-малък риск от усложнения.

Имаме удоволствие да ви представим нашия специален разговор с него:

 

B.N. Д-р Георгиевски, вие сте млад и вече толкова успешен. Разкажете ни  малко повече за себе си, от колко време и кое ви мотивира да поемете по пътя на дерматология и създаването на красота?

Д-р Виктор Георгиевски: Роден съм и съм израснал в Северна Македония. Преди 12 години тръгнах от там, за да осъществя мечтата си – да стана лекар. Докато следвах установих, че дерматологията е моето признание и специализирах кожни и венерически болести в УМБАЛ Александровска. За да успееш в това поприще трябва да “гориш” в него – да четеш много, да се интересуваш какво се случва на свeтовно ниво, да посещаваш обучителни семинари. Естетичната дерматология се развива бързо, но аз съм изключително амбициозен. Харесвам работата си, защото чрез нея мога да изразя своята визия за красотата. Най-голямата ми мотивация са моите пациенти. Чувствам се удовлетворен, когато виждат резултата от направената процедура и си тръгват с усмивка и “Благодаря”.

Д-р Виктор ГеоргиевскиB.N. От скоро сте в екипа на една от най-добрите клиники в България Derma –Act, какво ви привлече?

Д-р Виктор Георгиевски: В Derma-Act ме привлече екипът, концепцията на клиниката, предизвикателството да покажа на какво съм способен и естествено – възможността да работя в една от най-добрите и иновативни клиники в България.

 

B.N. А какво е за вас екипността в работата?

Д-р Виктор Георгиевски: Екипността е всичко. Екипът е нещото, на което можеш да разчиташ, когато ти е най-трудно и е изключително важен фактор в нашата професия. Без него е невъзможно да гарантираме най-доброто на пациентите ни.

 

B.N. Бихте ли ни разказали повече за нашумелия напоследък  неоперативен метод за подмладяване LIQUID LIFT?

Д-р Виктор Георгиевски: LIQUID LIFT е индивидуален цялостен подход към лицето на пациента, при който с помощта на хиалуронови филъри се постига възстановяване на загубени обеми, придаване на по-свеж, по-млад и по-отпочинал вид, премахване на тъмни кръгове и торбички. В крайна сметка отпуснатият контур изчезва, а кожата остава хидратирана и сияйна.

 

B.N. Колко процедури са необходими за да имаме желания ефект?

Д-р Виктор Георгиевски: LIQUID LIFT е изключително ефективен и една процедура е достатъчна за оптимален резултат в продължение на 18 месеца.

 

B.N.За кои възрасти е подходяща тази процедура?

Д-р Виктор Георгиевски:  Строго индивидуално е – зависи от генетичните особености на всеки един пациент, но може да се каже, че 35-40 годишна възраст се смята за най-подходяща при LIQUID LIFT.

 

B.N. Има ли странични ефекти и защо да изберем точно тази процедура?

Д-р Виктор Георгиевски: Страничните ефекти, които най-често се наблюдават са хематом и/или оток в третираната зона, но те отшумяват до седмица.  Само след едно посещение в клиниката с тази процедура лицето изглежда така, както е изглеждало преди 10 години – има ли по-добра причина пациентите ни да изберат LIQUID LIFT.

 

B.N. Методът помага ли в случаите на така неприятните тъмните кръгове около очите?

Д-р Виктор Георгиевски: Да, LIQUID LIFT е изключително подходящ за премахване на тъмните кръгове около очите.

 

B.N.Кое е по-добре­ – хирургичен лифтинг на лицето или дермални филъри?

Д-р Виктор Георгиевски: Винаги препоръчвам първо неоперативен лифтинг. Смятам, че е по-безопасен, няма дълъг възстановителен период – пациентът може да направи процедурата в обедната си почивка и след това да се върне отново на работа. Считам, че трябва да се прибягва до оперативен лифтинг, когато неоперативният не би довел до желания резултат.

 

B.N. A имате ли предпочитания към определена процедура, която да прилагате върху вашите пациенти? И коя е тя?

Д-р Виктор Георгиевски: Всичко е строго индивидуално ­­– зависи от нагласата на пациента и търсения краен резултат. В практиката ми обикновено, след първоначална консултация, заедно с пациента обсъждаме възможностите и правим план за действие. Смятам, че, за да се чувства той обгрижен и спокоен в ръцете ми, е важно е да се съобразявам с неговите желания, като моята работа е да го навигирам в правилната посока. Обичам това, с което се занимавам и извършвам всяка една процедура с желание и всеотдайност.

 

B.N. Как трябва да изглежда според вас красивото лице?

Д-р Виктор Георгиевски: Ако трябва да отговоря с една дума, тя би била “естествено”. Когато моята намеса не се усеща, тогава знам, че съм си свършил работата добре.

 

B.N. Вашето бюти послание към нашите читатели е:

Д-р Виктор Георгиевски: Обичам да цитирам една мисъл на Василий Головачев: Младата красива жена е чудо на природата, а красивата жена на средна възраст е чудо на изкуството.