До горе
22 ное.

„MENO TALKS“ –  ПЪРВОТО ОН ЛАЙН СЪБИТИЕ ПОСВЕТЕНО НА МЕНОПАУЗАТА

MENO TALKS

Според нас „няма пауза по време на менопаузата“, а експертите, събрани в панела „MENO TALKS“ говорят за това как могат да се смекчат последиците от хормоналните промени.

За да насърчи жените да говорят без колебание за проблемите и нуждите на менопаузата, Vichy организира панел от експерти “Meno Talks”, стартирайки кампания, наречена #ВНЕЙНАТАКОЖА. Тя подчертава важността всяка една дама  да се чувства комфортно в собствената си кожа. В експертния панел се включиха специалистите д-р Катя Паскова (дерматолог), Мадлен Алгафари (психолог), доц. д-р Теодора Ханджиева-Дърленска (специалист по хранене), д-р Пламен Димов (акушер-гинеколог) и Диана Иванова (експерт от Vichy), в компанията на Катерина Евро.

MENO TALKS

Още от първите симптоми на стареене и навлизането в менопауза, половината от жените намират за много трудно да водят откровен разговор с партньора или семейството си за този важен период от живота и какво носи той със себе си. Като лидер с 20-годишен опит в грижата за зрялата кожа, френската дермокозметична марка Vichy представи иновативната гама Neovadiol, и стартира нова кампания, с която да повиши осведомеността за това колко е важна подкрепата от близките. Vichy има за цел да накара жените да носят гордо годините си, да говорят открито за проблемите си и да следват съветите на специалистите, които ще им помогнат да запазят здравето, красотата и самочувствието си през новия период от живота им.

Д-р Теодора Ханджиева-Дърленска

Д-р Теодора Ханджиева-Дърленска: “Здравословният начин на живот е предпоставка за качествен живот”

Специалистът по хранене и диететика д-р Теодора Ханджиева-Дърленска отбелязва, че много от симптомите на менопаузата могат да бъдат облекчени чрез подходяща диета.

“Профилактиката на здравето започва от самото раждане и продължава с информиран и осъзнат избор на живот. Освен храната като ключов фактор за здравословно дълголетие, много е важна всекидневната физическа натовареност и съня”, споделя д-р Ханджиева-Дърленска.

 

Психологът Мадлен Алгафари

Психологът Мадлен Алгафари: “Слушайте тялото си. То никога не греши в подсказването.”

Мадлен Алгафари, психотелесен терапевт, писател и член на Българската асоциация по психотерапия, споделя своя опит при облекчаването на психологичните симптоми на менопаузата.

“Повече почивка се отразява благотворно. Положителни емоции, които сами можем да търсим. Непременно търсене на някакви лични цели и проекти. Депресивността, която е възможно да преживеят някои при мисълта за остаряване, най-добре се преодолява, когато имаме перспективи и цели за постигане на нещо – от учене на чужд език, до ново хоби или нови запознанства.”

Д-р Катя Паскова (дерматолог)

Д-р Катя Паскова (дерматолог): “Превенцията е най-добрата защита!”

Д-р Катя Паскова, дерматолог с над 20-годишен опит в медицината, говори за това как можем да бъдем по-подготвени по време на този период.

“Навременното стимулиране на естествените процеси в кожата ще помогне нейния здрав и младежки вид да се запази максимално дълго – през и след менопаузата. Колагеностимулиращите и ревитализиращи дерматологични терапии, съчетани с правилната хидратираща и подхранваща козметична рутина вкъщи са ключът към красивата хора в зряла възраст.”

Ето няколко съвета, предложени от експерти, които могат да бъдат от помощ на дами в менопауза:

Обърнете внимание на диетата си: Консумирайте сьомга, скумрия, ленено семе, листни зеленчуци, мляко и млечни продукти, бадеми, слънчогледови семки, бобови растения и избягвайте сладкиши и хлебни.

Движете се: Доказано е, че физическата активност облекчава почти всички неприятни симптоми през този период. Влияе не само на мускулите и костите, но и на психичното здраве, тъй като ендорфините, които се отделят при упражнения, подобряват настроението.

Изберете грижа, адаптирана към зрялата кожа: Активните съставки, които се справят с последствията от спадането на хормоните, ще ви помогнат да направите кожата по-стегната, по-сияйна и видимо по-млада. Не забравяйте да се грижите за шията, деколтето, ръцете и косата.

Намерете си хоби: Много жени започват да се занимават с дейности, за които преди не са имали време, да пътуват, да се разхождат, да плетат или да създават нови приятелства.

Потърсете експертен съвет: Ако проблемите значително намаляват качеството ви на живот, свържете се с лекар.

Не пропускайте контролните прегледи: Обърнете специално внимание на редовните ехографии и мамографии на гърдите, както и на гинекологичните прегледи, независимо дали сте „на прага“ на менопаузата или не.

MENO TALKS

Подкрепата на близки хора е изключително важна и затова Vichy ви кани да проявите разбиране към вашите партньори, майки, баби, колеги, съседи и всички други дами, които са в този период от живота. За повече препоръки посетете платформата Vichy, посветена на менопаузата, където съветите на експертите могат да помогнат на всяка дама да се чувства отлично #ВНЕЙНАТАКОЖА, защото няма пауза в менопаузата!

Повече информация за продуктите, както и за гамата на Vichy, можете да намерите на www.vichy.bg.