До горе
5 юли

LIPIKAR BAUME LIGHT AP+M – ЛЯТНА ПРЕПОРЪКА ЗА СУХА И СКЛОННА КЪМ АТОПИЯ КОЖА

La Roche Posay - LIPIKAR BAUME

La Roche-Posay представя новата, по-лека текстура на известния продукт Lipikar Baume AP+M, която попива бързо в кожата и има охлаждащ ефект, и която също като „оригиналната“ версия има бързо успокояващо действие.

Ако попитате хората с чувствителна и склонна към атопия кожа, кой продукт за грижа за кожата е променил живота им към по-добро, голяма част от тях биха отговорили, че това е Lipikar Baume AP+M. Неговата високоефективна формула бързо успокоява кожата, облекчава усещането за сърбеж и предотвратява нови обостряния. Заслужено има почти култов статус сред хората, които страдат от много суха кожа, склонна към атопия и алергии.

В очакване на по-топлите дни La Roche-Posay, френският дермокозметичен бранд, препоръчван от 90 000 дерматолози по света, представя иновацията на сезона – Lipikar Baume Light AP+M балсам с тройно действие, но с по-лека текстура, която попива по-бързо и има моментален охлаждащ ефект.

La Roche Posay - LIPIKAR BAUMEТЕРМАЛНА ВОДА ЗА УСПОКОЯВАНЕ И СВЕЖЕСТ

Сухата и чувствителна кожа изисква адекватна и редовна грижа през цялата година. Затова, когато температурата започне да се повишава бързо, по-леките продукти, които се нанасят лесно и попиват бързо, са правилният избор за нея. Това е основната разлика между новата формула Lipikar Baume Light AP+M, спрямо основната версия, която също има немазна и нелепкава текстура.

Формулата на Lipikar Baume Light AP+M съдържа по-висок процент термална вода (71%) и осигурява приятно усещане за охлаждане, което е много ценно през лятото. Lipikar Baume Light AP+M се препоръчва за хора с кожа, склонна към атопия, които предпочитат по-лека, бързо абсорбираща се текстура или живеят при топли и влажни метеорологични условия. Може да бъде и добър избор за тези, които се изпотяват лесно, за млади хора, които търсят бързо решение, и особено за мъже, на които им е трудно да намерят балсам, който да е лесен за нанасяне върху окосмени участъци на кожата. Подходящ е както за тяло, така и за лице, което улеснява грижата за всички, които водят забързан начин на живот.

98% от потребителите заявяват, че харесват текстурата на балсама, 88% от тях заявяват, че попива бързо в кожата, а 82% – че се нанася равномерно върху окосмените зони на тялото.

 

La Roche Posay - LIPIKAR BAUMEОБЛЕКЧЕНИЕ ЗА ПО-МАЛКО ОТ 60 СЕКУНДИ

Грижата за суха и склонна към атопия кожа става много по-лесна, защото Lipikar Baume LIGHT AP+M попива в кожата за по-малко от минута и има бързо успокояващо действие. Клинично изследване, проведено сред повече от 50 мъже и жени, имащи суха кожа, склонна към атопия, показва, че 94% от участниците споделят за намален дискомфорт веднага след нанасяне, а 76% – за по-малко усещане за сърбеж след 4 седмици употреба.

 

ПО-МАЛКО ДИСКОМФОРТ ЗА ПО-ДОБЪР СЪН

Lipikar Baume Light AP+M, както и Lipikar Baume AP+M съдържат Aqua Posae Filiformis, иновативната патентована активна съставка, която принадлежи към пребиотиците и е разработена чрез „зелена химия“ в лабораториите на La Roche-Posay. Формулите са подсилени със съставката MICRORÉSYL, която се извлича от корените на японско ефективно растение и помага за възстановяване на баланса на микробиома. Маслото от карите, ниацинамидът и термалната вода La Roche-Posay са отговорни за възстановяването на защитната функция на кожата. И двете формули незабавно успокояват кожата, намаляват фазите на екстремна сухота и подобряват качеството на съня.

Когато става въпрос за грижа за много суха кожа, склонна към атопия и алергии, дерматолозите препоръчват вземането на душ, а не на вана, с използване на меки почистващи продукти като Lipikar Syndet AP+ и избягване на гореща вода. След душ се препоръчва кожата да се изсуши добре, с нежни потупващи движения на кърпата, като се избягва триене, и да се нанесе Lipikar Baume AP+M или неговата Light версия.

Повече информация за цялата гама LIPIKAR можете да намерите на официалния уебсайт на La Roche-Posay.