До горе
21 окт.

ЛАЗЕРНАТА ЕПИЛАЦИЯ – ВСИЧКО, КОЕТО Е НЕОБХОДИМО ДА ЗНАЕМ ЗА НЕЯ

д-р Валентина Трачева

„Самочувствието е в основата на добрия външен вид“ – казва д-р Валентина Трачева

Грижата за кожата е приоритет на всяка жена и изобщо на всеки човек, който обича себе си. Един от деликатните моменти в грижата за кожата на цялото тяло е премахването на нежеланото окосмяване. Ето защо ние решихме да разгледаме една интересна тема, набрала популярност в последно време, а именно ЛАЗЕРНАТА ЕПИЛАЦИЯ.

С д-р Валентина Трачева – опитен специалист и основател на лазер център Body Aesthetics в началото на есенно/ зимния сезон си говорим за ползите от перманентното обезкосмяване и всичко, което е необходимо да знаем ,за да имаме гладка и красива кожа, а проблемът с нежеланото окосмяване да бъде завинаги разрешен.

 

B.N. Д-р Трачева, в Body Aesthetics предлагате най-модерната лазерна епилация с GentleLase Pro. Разкажете ни защо той е по различен от другите лазери? И какви са неговите предимства?

Д-р Валентина Трачева: Лазерна епилация с GentleLase Pro – това е златен стандарт, няма еквивалент. Той е александритен лазер и е с оптимална дължина на вълната – 755 nm, за максимално поглъщане от меланина в косъма и достигане до самия корен. Също е познат като най-бързият лазер в света. Това има значение не само за продължителността на процедурите. Много по-значително е влиянието на скоростта върху ефективността му срещу най-светлите и тънки косми. Светлината на лазера прониква в косъма чрез меланина и се превръща в топлинна енергия, която унищожава фоликула му. Светлите и тънки косми обаче съдържат много по-малко количество меланин и светлината трябва много бързо да се проведе до корена на косъма и да се трансформира, за да имаме желания резултат. Gentle Lase Pro e единственият достатъчно бърз лазер за целта в целия свят. Също толкова успешен е и с тъмно окосмяване.

Има изключително малко на брой салони, които използват истински ефективна лазерна апаратура за обезкосмяване, защото тя е огромна инвестиция. Медицинските александритни лазери струват десетки хиляди долари. Нашият лазер е най-скъпият сред тях, той е буквално най-мощният в света и води всички класации за лазерна епилация. Освен това притежава всички сертификати за безопасност за Европа и САЩ.

лазер център Body Aesthetics

B.N. За кого е подходяща лазерната епилация?

Д-р Валентина Трачева: Почти за всеки. Дори за тийнеджъри лазерната епилация (извършена от медицинско лице!) може да бъде най-подходящият и щадящ метод на обезкосмяване. За бременни и кърмещи жени, например, не е желателно да се подлагат на лазерна епилация. И не защото е доказано опасно за тях, а просто защото още няма клинични проучвания върху бременни жени.

 

B.N. Болезнена ли е процедурата с GentleLase Pro?

Д-р Валентина Трачева: Процедурата не е болезнена, усеща се някакъв дискомфорт – като боцкане при изгаряне на фоликула, което за различни хора е в различна степен. Но повечето ни клиенти казват, че не може да се сравни с болката от кола маска, например. Ако се страхуват от усещането, клиентите ни винаги могат да дойдат и да им направим няколко тестови шота, за да видят какво представлява.

 

B.N.Хора страдащи от хормонален дисбаланс имат ли противопоказания за прилагане на лазерна епилация?

Д-р Валентина Трачева: Хормоналният дисбаланс не е противопоказание, но може да доведе до нетрайни или колебливи резултати. Защото лазерната епилация ще унищожи космите, които са свързани с корените си, но хормоните ще предизвикват синтеза на нови космени фоликули. Затова е препоръчително при наличие на хормонален проблем лазерната епилация да се комбинира с лечение – тогава резултатите са най-задоволителни. Преди всяка първа процедура при нас извършваме много подробна и безплатна консултация, по време на която ни разбираме всичко за кожата, окосмяването и за заболявания на клиента, които могат да имат значение за процедурата. При нас работят само медицински лица и те могат да преценят дали в някои случаи се касае за хормонален дисбаланс. При най-малкото съмнение насочват клиентите ни първо към специалисти и подробно обсъждаме в конкретния случай какви резултати могат да очакват преди да предприемем следващи стъпки. Тук е мястото да кажа, че консултацията при нас не обвързва никого с покупка, не се сърдим, ако се окаже, че по някаква причина няма да продължим с процедури. Така че нека клиентите не изпитват притеснение в такива ситуации.

 

B.N. Има ли странични ефекти след процедура?

Д-р Валентина Трачева: Да, но те са дори по-скоро бонус. Един от страничните ефекти при третиране с медицинския лазер Gentle Lase Pro е елиминиране на подкожните и враснали косми, които са истински кошмар за всеки. Ефект в тази посока ще има още след първата процедура. Още един неочакван плюс е подмладяването и подобряването на цялостния вид на кожата, която става по-гладка, по-нежна. Всъщност лазерната епилация от най-висок клас е тайната на невероятния вид на кожата на много холивудски звезди.

 

B.N.Кои зони могат да бъдат третирани?

Д-р Валентина Трачева: Освен под веждите в близост до чите, вътре в ушите и в ноздрите, както и тестисите при мъжете – всички останали зони могат да бъдат обезкосмени с нашия лазер. Заобикалят се бенки и татуировки и се работи само върху кожа, която няма активен тен. Ето тук сме описали подробно как човек трябва да се подготви за лазерната епилация при нас.

лазер център Body Aesthetics

B.N. Колко процедури са необходими и какъв интервал от време трябва да измине между всяка една от процедурите?

Д-р Валентина Трачева: Повечето клиенти смятат, че е нормално да правят лазерна епилация всеки месец в продължение на години. А истината е, че само с 6 процедури през около 30 до 90 дни се постига окончателно унищожаване на 89% от окосмяването (без значение дали светло или тъмно) за около 15 години. Останалите 11% косми са мъх. В болшинството от случаите, ако клиентът няма хормонални или други проблеми, и спази всички наши препоръки за неизлагане на слънце, поддръжка между процедурите и периоди на посещение, не се налагат поддържащи процедури или може да се случи, но 1-2 пъти на няколко години.

Епилацията се прави, когато космите са в анагенна (активна) фаза на растеж и са свързани с корена си – защото него искаме да унищожим. В различните зони на тялото това става с различна скорост, но обикновено за около 6 цикъла на опадане и растеж. Затова процедурите на лице се правят през 30-45 дни; на ръце, подмишници, интим – на 45-60 дни, а на крака през 60-90 дни. Не се доверявайте на салони, които ви викат винаги през 30 дни. Епилацията всеки месец не е вредна, но не е ефикасна и излиза много по-скъпо.

 

B.N. Какво ново да очакваме от Body Aesthetics?

Д-р Валентина Трачева: 2022 ще бъде много специална година за Body Aesthetics. За съжаление, не мога да разкрия още почти нищо от многото изненади. Пазим ги в тайна, защото обичаме да сме много добре подготвени. Мога само да кажа, че няма да изневерим на себе си и ще продължим отговорно да стоим зад своето обещание и концепция да предлагаме само високоефективни и истински качествени неинвазивни процедури. И то в най-добрия за клиента вариант – оригинални, по протокол, с медицински квалифициран екип и в прекрасна обстановка. За нас бъдещето е в неинвазивните процедури, новите тенденции в апаратните терапии също го доказва, така че изненадите ще са в този дух.

 

B.N. Вашето beauty послание към нашите читатели е….. ?

Д-р Валентина Трачева:  Бъдете добри към себе си, обичайте тялото си, кожата си, лицето си – те ви служат по много начини и естетиката им е само една страна от нещата. Ние ще сме щастливи да се погрижим за вас и да ви поглезим, но и да ви припомним, че самочувствието е в основата на добрия външен вид. Подхранвайте го по всеки възможен начин. То променя всичко.