До горе
11 апр.

КАК ДА ИМАМЕ КРАСИВО И СТЕГНАТО ТЯЛО

Йоланта - Derma-Act

“Хранете се здравословно и балансирано, пийте достатъчно вода, спортувайте и не забравайте, че процедурите за извайване на тялото са подпомагащи в цялостния процес на грижа за себе си”.

С настъпването на пролетта, топлото време, дългите дни и по-малкото дрехи идва и желанието ни за синхрон между това как изглеждаме и как се чувстваме. Спокойно, има достатъчно време да влезем във форма ­– дори и без часове тренировки всеки ден!

Клиники Derma-Act разполагат със съвременни уреди, които предлагат чудесни решения за bodyshаping. На вашето внимание: ECOCRYO (една от най-модерните неинвазивни апаратури за криолиполиза​), truSculptfelx (уред за мускулна стимулация) и TempSure (терапия за стягане на тялото и премахване на целулита). Благодарение на бодишейпинг процедурите можем безболезнено да намалим обиколките и да кажем завинаги “Сбогом” на досадния целулит.

Ето какво сподели по темата Йоланта Теодорова от Derma-Act:

 

B.N. С наближаването на пролетта, отново се фокусираме върху грижата за тялото и желаната плажна визия. Какви са най-новите тенденции в процедурите за body shaping?

Йоланта Теодорова: През последните няколко години терапиите за тяло придобиват все по-голяма популярност. В Dema-Act поддържаме портфолио от процедури, които покриват всички нужди на нашите пациенти. Разполагаме с едни от най-иновативните апарати на пазара, с чиято помощ сме в състояние да третираме всеки проблем и зона от тялото.

Например, в борбата с излишните мазнини, предлагаме изключително ефективната за целта термолиполиза SculpSure®. Уредът повишава температурата на мастните клетки, като по този начин разрушава структурата им. Процедурата е напълно безопасна и прецизно се прилага само върху зоните с излишна мастна тъкан, което гарантира минималното абсорбиране в дермата и оставя повърхността на кожата невредима.

Алтернативно на термолиполизата, криолиполизата намалява мазнините чрез замразяване на мастните клетки. Методът е неинванзивен, напълно безболезнен и подходящ за третиране на проблемни области като паласки, корем, бедра, седалище и колене.

При пациенти, които желаят да намалят мастните образувания и едновременно с това да стегнат отпуснатата кожа, препоръчваме процедури с TempSure®. С помощта на радиочестотна енергия, уредът равномерно загрява тъканите в дълбочина. Тази топлина задейства естествена реакция на организма за производство на колаген, което води до стягане на кожата. Освен това радиочестотата е изключително ефективна и в борбата с целулита.

Ако пациентът желае да придобие по-добър мускулен тонус, уредът truSculpt®flex е един от най-иновативните на пазара за постигане на бързи резултати. Това е мускулно скулптуриращо устройство, което дава възможност за терапия върху 3 зони едновременно и до 8 зони в отделни сесии. По този начин гарантира най-обширния диапазон на работа от всички уреди на пазара.

Основното предимство на това, че в Derma-Act да предлагаме разнообразно портфлио от процедури за моделиране на тялото, е възможността на лекуващия лекар да изготви индивидуална програма според нуждите на пациента и да комбинира различни терапии за постигане на оптимални резултати.

Bodyshaping

B.N. Какви са предимствата на контуриране на тялото без хирургическа намеса?

Йоланта Теодорова: От една страна, безоперативните процедури не изискват възстановителен период ­– бихте могли си насрочите час за терапия през обедната почивка и да се върнете към обичайните си задължения веднага след това.

От друга –контурирането на тялото без хирургическа намеса е предпочитано от множество пациенти, тъй като процедурите са на практика безболезнени.

 

B.N. Какво представлява контурирането на тялото?

Йоланта Теодорова: Контуриране на тялото дефинира един по-комплексен подход към грижата за външния вид. Важно е да подчертая, че при body shaping не се цели отслабване. Определено количеството мастна тъкан се редуцира, но по-същественото е, че самото тяло се извайва – кожата се стяга, става по-плътна, а целулитът намалява.

 

B.N. Кои области могат да се третират с процедури за контуриране на тялото?

Йоланта Теодорова: Всяка зона на тялото може да бъде третирана според индивидуалните нужди на пациента. При излишни мазнини най-често правим процедури за двойна брадичка, корем, ръце, ханш, седалище, бедра. При отпусната кожа сме в състояние да повлияем върху всички зони на тялото и лицето. А с помощта на  мускулна стимулация се тренират крака, корем, ръце, прасци, гръб и седалище.

Bodyshaping

B.N. Кои от предлаганите в Derma-Act процедури за извайване на тяло бихте препоръчали за постигане на качествени и бързи резултати?

Йоланта Теодорова: Както в грижата за лицето, така и при процедури за тялото, особеностите на пациентите са различни и за постигането на оптимални резултати се изисква строго индивидуален подход. Препоръчваме първо консултация, по време на която заедно с пациента обсъждаме неговите желания и изготвяме програма, съобразена с нуждите му.

 

B.N. Как да преценим коя процедура за контуриране на тялото е най-подходяща за нас? Кои зони са най-често желани за моделиране?

Йоланта Теодорова: Всеки апарат е добър сам по себе си, стига да е приложен в правилната ситуация. Отново подчертавам колко важна е добрата диагностика и индивидуален подход към нуждите на пациента. Относно най-желаните зони за контуриране ­­­– това са корем, брич и паласки.

 

B.N. Предлагате процедура с апарата BTL Lymphastim. За какво помага той?

Йоланта Теодорова: BTL Lymphastim представлява апарат за лимфен дренаж на ръце и крака. Лимфният дренаж е подходящ за широк кръг от заболявания не само в сферата на естетичната медицина, но и в рехабилитационните програми. В Derma-Act с негова помощ основно се борим с целулита или го прилагаме като част от по-комплексна програма за редуциране на телесната маса.

 

B.N. Какви са предимствата му?

Йоланта Теодорова: Основното предимство на лимфният дренаж е намаляването на целулита, отоците и тежестта в краката и ръцете. Ако процедурата се прилага след криолиполиза, основната й задача е по-бързото премахване на разрушените липоцити по естествен път и стимулиране на кръвотока, особено в проблемните зони.

 

B.N. Какви са според вас плюсовете и минусите на процедурата ECOCRYO (криолиполиза)?

Йоланта Теодорова: Криолиполизата е процедура за намаляване на мазнините в определени зони на тялото чрез замразяване и впоследствие разрушаване на мастни клетки. Те се разграждат в продължение на няколко месеца по естествен начин и постепенно може да се забележи как дебелината на слоя мазнина намалява. Основното предимство на криолиполизата е, че процедурата е неинванзива и напълно безболезнена. След сесията можете спокойно да се върнете към ежедневните си задължения, без да има нужда от възстановителен период.

 

B.N. Вашият най-добър beauty съвет за извайване на красиво тяло?

Йоланта Теодорова: Хранете се здравословно и балансирано, пийте достатъчно вода, спортувайте и не забравайте, че процедурите за извайване на тялото са подпомагащи в цялостния процес на грижа за себе си.