До горе
1 апр.

Гамата Neovadiol вече има крем с SPF: 2в1 против бръчки и тъмни петна

Новият крем Neovadiol за стягане и защита срещу тъмни петна с SPF50 е вашето решение при сутрешната грижа, тъй като отговаря на нуждите на кожата през менопаузата: коригира тъмните петна, изглажда бръчките, като същевременно придава на кожата блясък и стегнат вид.

Въпреки че днес се знае повече за менопаузата и се говори по-открито от преди, тя предизвиква предимно негативни асоциации. Първото нещо, за което се сещаме са горещите вълни, наддаването на тегло, безсънието, сухата и отпусната кожа, и нещото, което може бе е първият признак на възрастта – хиперпигментните петна. Днес обаче можем да действаме превантивно върху повечето от тези симптоми.

Що се отнася до грижата за кожата, фундаменталното разбиране на хормоналните промени, през които преминават жените в края на репродуктивния период, подтикна френската дермокозметична марка Vichy да разработи специални формули за този етап от живота. Така се ражда продуктовата гама Neovadiol, която сега има нов подобрен продукт – дневен крем Neovadiol със слънцезащитен фактор SPF50.

ЗАЩО Е НЕОБХОДИМ SPF ПО ВРЕМЕ НА МЕНОПАУЗАТА?

 

Neovalidol Vichy

След десетилетия изследвания вече няма съмнение, че незащитеното излагане на слънце уврежда кожата и ускорява стареенето. Ето защо често ще чуете, че най-важната стъпка от антиейдж ритуала е SPF факторът. В менопаузата защитата от слънцето е особено важна, тъй като бръчките и пигментните петна се засилват под въздействието на UV лъчите.

Известно е, че хормоналните колебания в тази фаза от живота на жената водят до намалено производство на колаген и по-слабо задържане на влага. В резултат на това кожата губи стегнатия си вид, става суха и тънка, а бръчките стават по-изразени.
В същото време намалява броят на пигментните клетки, които се групират по различен начин в напреднала възраст, като по този начин се образуват тъмни петна, които допълнително накърняват самочувствието.

 

ЦЕЛЕНАСОЧЕНА ГРИЖА СРЕЩУ БРЪЧКИ И ТЪМНИ ПЕТНА

Новият крем за стягане и защита от тъмни петна Neovadiol SPF50 съдържа разширен комплекс от активни съставки за справяне със стареенето на кожата през менопаузата. Проксилан, екстракт от семена на сена, омега 3, 6 и 9 мастни киселини, хиалуронова киселина и минерална вулканична вода Vichy компенсират загубата на липидите, намаляват бръчките и стягат кожата.

Широкоспектърната UV защита предотвратява появата на нови пигментни петна и бръчки, ниацинамидът изсветлява тъмните петна, а специалният перлен пигмент ги прави по-малко видими. Известната актриса и журналист Люба Пашова, която е посланик на гамата Neovadiol на Vichy в България не крие, че с подходяща грижа за себе си и кожата си, тя изживява най-добрите си години.

РИТУАЛ В НЯКОЛКО СТЪПКИ

NEOVADIOL MENO 5 BI -СЕРУМ ГРИЖА ЗА КОЖАТА ПРЕЗ ПЕРИ- И ПОСТМЕНОПАУЗАТАНанесете няколко капки Neovadiol MENO 5 BI-серум сутрин преди крема за стягане и защита от тъмни петна Neovadiol SPF50, а вечер използвайте Подхранваща нощна грижа за кожа след менопауза.

Ако все още сте в перименопауза, „преходният период“, характеризиращ се с нередовен цикъл, горещи вълни и намалена еластичност на кожата, след Neovadiol MENO 5 BI-серум, сутрин прилагайте дневна грижа с уплътняващ и изпълващ ефект за кожа в перименопауза, а като слънцезащита Vichy Capital Soleil UV-Age Daily SPF 50+. Вечер използвайте нощен крем с уплътняващ и ревитализиращ ефект на кожата в перименопаузата.

 

СЛУШАЙТЕ ТЯЛОТО СИ, ПОТЪРСЕТЕ ПОДКРЕПА

Няма причина да се страхувате от промените, които носи новата глава от живота. Ако се огледате, ще видите голям брой жени, които изживяват най-добрите си години точно в менопаузата, наслаждавайки се на мъдростта, силата и свободата, които носи тя. Това е възрастта, в която приоритетите се променят и се откриват нови страсти, а грижата за себе си се приема като необходимост. Вслушвайте се в тялото си, използвайте модерни решения, които ще ви помогнат да запазите здравето, красотата и самочувствието си.

За повече препоръки посетете платформата на Vichy, посветена на менопаузата, и с експертни съвети и адекватна грижа, се насладете на пътуването през поредната глава от живота ви, наречена менопауза.

Повече информация относно продуктите, както и за гамата на Vichy, може да намерите на vichy.bg.