До горе
18 юли

Dr. Vranjes Firenze отпразнува своята 40 годишнина с лимитираното издание на ROSSO NOBILE

Dr. Vranjes

Известната флорентинска къща за аромати представя най-емблематичните от своите творения, в изключителна опаковка, посветена на първите 40 години от нейната история.

 

Със своята уникална идентичност, характеризираща се с оригинална комбинация от флорентинско наследство, емблематични аромати и вечна елегантност, Dr. Vranjes Firenze празнува своята 40-та годишнина, тази година.

Известната парфюмерийна къща въплъщава перфектния баланс между корени и иновация. Дори днес, след 40 години, той все още подчертава скъпоценното флорентинско наследство във всичко, което прави, и доставя мултисензорно благополучие, улавяйки елегантността на Флоренция, нейната традиция на майсторство и изкуството на парфюмерията, във всеки ароматизиран декоративен аксесоар и Eau De Parfum. Всеки аромат е резултат от непрекъснато научно и творческо изследване на есенции, заедно със сложна формула, с несравними постоянство на ароматите и издръжливост.

 

Dr. VranjesЛИМИТИРАНО ИЗДАНИЕ

За да отпразнува този важен крайъгълен камък, през юни Dr. Vranjes Firenze лансира изтънчено лимитирано издание, посветено на Rosso Nobile, най-обичаният аромат, от над 30-те уникални творения на парфюмната къща. Вечна икона, елегантна и обгръщаща, Rosso Nobile отбеляза повратна точка в историята на марката.

За годишнината Rosso Nobile е облечен за случая и е представен в скъпоценно легло, в оригинално зелено от 1983 г., украсено с оригинална златна шарка, която разкрива,  вдъхновените от Флорентина геометрични форми, числото 40. Емблематичният дифузер с осмоъгълната форма, завладява погледа, благодарение на ексклузивна хартия с перлено покритие. Характерното за марката червено лого се откроява в централна позиция, докато около него топъл печат на шарката, създава ефект на барелеф.

Много повече от аромат, истински колекционерски шедьовър, дизайнерски обект, който е вдъхновен от най-добрите тоскански червени вина, се превръща в перфектният тост за отбелязване на този важен етап.

Лимитираното издание на Rosso Nobile, ръчно изработено в Тоскана в много ограничено количество, е налично от юни и може да се резервира отсега на drvranjes.com, в основните бутици на Dr. Vranjes Firenze и при оторизирани търговци на дребно (500 ml).

 

Dr. VranjesАРОМАТ

Rosso Nobile се ражда от облог между д-р Паоло Враньес и неговия приятел режисьор, който е винен ентусиаст и производител, убеден, че безбройните ароматни нюанси на червеното вино, по никакъв начин не могат да бъдат възпроизведени в аромат.

„В края на 90-те години на миналия век Франсис беше убеден, че никой не може да пресъздаде аромата на червено вино, толкова изобилен в земите на Кианти и Росо ди Монтепулчиано“, казва майстор парфюмеристът Паоло Враниес. „Обичам предизвикателствата… затова веднага започнах да работя върху създаването на Rosso Nobile. След три години, най-накрая доволен от моето „бебе“, изпратих на Франсис аромата в декантер, като го поканих да го помирише през лозовите филизи“, завършва той.

От този облог,през 1999 г. се ражда ароматът Rosso Nobile, име, което отдава почит на квинтесенцията на Тоскана. Ароматът на фино тосканско червено вино, съставен от възвишени акорди на портокалов цвят и теменужка в горната част, ягода и червени горски плодове в сърцевината, и дъб и бреза в основата, повтарящи ефекта на танините на виното, носейки уникално и релаксиращо докосване на тосканска магия във всяко едно пространство.

 

Dr. VranjesФЛОРЕНТИНСКО НАСЛЕДСТВО

Израснал сред текстил и аромати в магазина на дядо си, д-р Паоло Враниес винаги е преследвал визия за ценни и емоционални обонятелни преживявания, с цел да създава аромати, които предизвикват лукс, комфорт и емоционална връзка с личните спомени във всеки от нас. Магия, станала възможна чрез смесване на най-висококачествени суровини, внимателно и отговорно подбрани от майстор парфюмерист Паоло Враниес, който в продължение на 40 години композира своите симфонии с обонятелен орган от повече от 2200 ценни нотки.

От първата лаборатория, създадена във Флоренция през 1983 г., до наши дни, компанията винаги се е отличавала с изключително качество и изисканост на своите ароматизирани творения – от обзавеждане на дома до лични аромати – направени уникални чрез комбинация от елегантност, оригиналност и креативност . През 2008 г. д-р Паоло Враниес подновява и запечатва връзката между марката и града на лилиите, придавайки емблематичната осмоъгълна форма, вдъхновена от купола на Брунелески, на всички свои творения. Уникален дизайн, характеризиращ се с безпогрешно съвременно усещане.

Всеки аромат на Dr. Vranjes Firenze се превръща в ароматния ключ към това винаги да се чувствате като у дома си и да изживеете угаждащия италиански начин на живот, където и когато пожелаете, създавайки омагьосана атмосфера, която ви позволява да се наслаждавате на живота си максимално.

 

СЪБИТИЕ ПО ПОВОД 40 ГОДИШНИНАТА

В луксозния бутик Delirium намиращ се в Парадайз Център София се състоя и първото у нас събитие на марката.

Специално за Beautynews  експорт мениджъра на бранда Кристина Реболини даде и своето първо интервю и ни разказа повече за историята на марката утвърдена през тези години.

Dr. Vranjes

 

Повече за бранда може да научите: drvranjes.com