До горе
29 окт.

Бутиковият арт хотел “Оборище 63” претворява концепцията The Art of Living в сърцето на София

Арт Хотел Оборище

Бутиковият арт хотел “Оборище” 63 посрещна  своите първи звездни гости в сърцето на столицата.

Разположен на бохемската улица “Оборище”, хотелът е най-новото бижу от колекцията на Sandglass, търговска марка на мултинационалната компания Everty. Тя успешно оперира луксозни хотелски комплекси в Гърция и Коста Рика. Everty притежава, разработва и управлява недвижими имоти в първокласни локации по целия свят.

Арт Хотел Оборище

Портфолиото й от сгради клас А и клас Б се състои от търговски, промишлени и уникални хотелиерски и ресторантьорски имоти.

Ребрандираният хотел „Оборище 63“, (бивш Sofia Residence), съчетава уюта на историческо частно имение с елегантността на персонализирано хотелиерско обслужване.

В близост до най-престижния централен район, в който са Докторската градина, посолства и обичани заведения, хотелът предлага едновременно уединение, спокойствие и дискретен лукс. Той е идеалната отправна точка, от която всички основни забележителности на българската столица с хилядолетна история са на пешеходно разстояние.

Арт Хотел Оборище

Хотел “Оборище 63” разполага с 9 забележителни апартамента, всеки от които има неповторим интериор, вдъхновен от творчеството на именитите български художници Владимир Димитров-Майстора, Иван Милев, Сирак Скитник, Златю Бояджиев, Николай Райнов, Мара Йосифова, Иван Ненов, Марин Върбанов и Георги Божилов.

Дизайнът е дело на Ligna Group, лидер в хотелския интериор, чиито подпис носят много известни хотели у нас и зад граница. “Високите стандарти за гостоприемство, създадени и наложени в нашите хотели по света, ще бъдат водещи и в българския ни обект.

Арт Хотел Оборище

Вярваме, че арт хотел “Оборище 63”, скоро ще се превърне в магнит за ценителите на висшето хотелиерство, изисканата кухня и изтънчения комфорт”, заяви Мария Педрейра, глобален директор “Маркетинг” на Everty.

За партньор собствениците са привлекли ресторант “Бохо”, където хората, владеещи The art of Living, ще могат да се насладят на авторско меню, съчетаващо вкусове от целия свят.

Мисията на инвеститорите е да създадат перфектната обстановка, в която главен герой е храната, която да бъде елегантен комплимент към перфектното настаняване.

“Изкуството е не само вдъхновението за създаването на нашия хотел. То ще живее постоянно тук и чрез творбите на изявени български артисти. Амбицирани сме хотелът да се превърне в ново арт пространство в центъра на столицата, където на всеки два месеца ще има нова изложба”, заяви Деница Илиева, директор “Управление на собствеността” в Everty България.

През 2020 г. Everty България обяви планове да инвестира 100 милиона евро за придобиване и развитие на обекти в България през следващите няколко години.