До горе
28 апр.

ТЕНДЕНЦИИТЕ ПРИ ПОДОВИТЕ НАСТИЛКИ

Artistico

„Подът е основата на цялата Ви декорация, и затова не трябва само да изглежда перфектно, но и да се държи така“ – казва Йордан Йорданов

Смятате ли да замените или инсталирате нови подове през новата година? Докато някои опции за подови настилки, като твърда дървесина, никога няма да излязат от стил, има нови иновации, които правят изграждането на подовете още по-лесно.

Избора на подходяща подова настилка в морето от предложения на пазара може да се окаже трудоемка и стресираща задача. За да си гарантирате, че скоро няма да Ви се налага последващ ремонт ,мислете практично и заложете на доказаното качество.

За някои от основните  тенденции и актуални новости в подовите настилки за 2021 г., разговаряме с Йордан Йорданов – управител на Хоум Студио София ООД.

 

Йордан Йорданов - Artistico

B.N. Как да изберем подходящата подова настилка?

Йордан Йорданов: Изборът на подходяща подова настилка зависи от много фактори. Някои от най-важните от тях са: дали има подово отопление, нова ли е сградата, има ли положена нова замаска, склонен ли е клиента да полага усилия да поддържа новата настилка. В момента има голямо разнообразие на подови настилки, но най-ценен и най красив си остава естествения паркет!

 

B.N. Какви са видовете подови настилки, които предлагате?

Йордан Йорданов: Ние предлагаме основно естествен масивен паркет, естествен многослоен паркет и величествения фигурален паркет!

 

B.N. Какво трябва да знаем при избора им?

Йордан Йорданов: Трябва да се съобразим с много фактори, но най-важните са няколко – на първо място е това дали искаме да е тониран в някакъв цвят, след това е дали ще има подово отопление и накрая – дали разполагаме с бюджета за закупуването и поставянето му. Важно е да се знае, че материалите необходими за поставянето на паркета са също толкова важни, както и изборът на самият паркет. Те трябва да са с високо качество.

 

Artistico - настилки

 

B.N. Кои са най-често предпочитаните цветове и стилове?

Йордан Йорданов: В днешно време клиентите залагат както на модерните интериорни решения, така и на класическите. Често се търси тониран паркет в цвят, който подхожда на интериорното решение на целият апартамент/къща. Често се търси и естественият натурален вид на паркета, обработен с масла и вакси.

 

B.N. Естествения паркет още ли е модерен за интериорни решения?

Йордан Йорданов: Естествения паркет винаги ще бъде класика в жанра и винаги ще е на мода! Усещането при стъпването върху него е несравнимо, а и изолационните му качества не са за пренебрегване. Красотата на естественото дърво е неподражаема и никоя изкуствена настилка не може да я пресъздаде по нейният уникален начин!

 

B.N. Имате ли любим завършен проект и какъв е той?

Йордан Йорданов: Имаме много красиви изпълнения на обекти! Някой от тях са и извън България. Любими може би са ни тези, които ни затрудняват в изпълнението но ни издигат духовно и ни правят по-силни, раждат се нови идеи!

 

B.N. Какви ще са основните тенденции при настилките за 2021 година?

Йордан Йорданов: Докато някои опции за подови настилки, като твърда дървесина, никога няма да излязат от стил, има нови иновации, които правят изграждането на подовете още по-лесно. Ако ремонтирате кухня или баня, вероятно обмисляте смяна на подови настилки. Важно е да се помисли за опции, които не само ще изглеждат чудесно, но могат да използват и настоящите тенденции.

– Рециклираната дървесина е тенденция за най-добрите настилки през 2021 г. и вероятно много години напред. Не само, че е красива и уникална, но и собствениците на жилища имат спокойствие, знаейки, че са свършили своята част от рециклирането на това, което иначе би могло да се окаже като отпадъци.

– Геометричните фигури са също хит тази година. От хвърлените възглавници до декорите на стените, шестоъгълните форми са в центъра на тази година. Шестоъгълна керамична плочка, специално в черно и бяло, вероятно ще можете да забележите в много бани, тъй като тя може да бъде идеалният детайл за изявление. Добрата новина за собствениците на жилища е, че подови настилки от керамични плочки може да бъде и достъпен вариант.

– Дървените подове са вечни, но различните стилове могат да излязат от популярност. Пепелта със сив цвят се превърна в популярен избор за твърда дървесина.
Artistico - настилки 

B.N. А новостите , които да очакваме от Хоум Студио?

Йордан Йорданов: Непрекъснато създаваме нови продукти, тъй като всеки клиент има индивидуални изисквания. Особено при фигуралните паркети, често трябва да създадем нова фигура, комбинация от различни дървесни, да направим най-добрата селекция на материал. Създаваме и състарени паркети, тонирани паркети.

Нашата философия е, че “Не всичко е подходящо за всеки”. Знаем, че всеки клиент има свои предпочитания, а всеки отделен проект има своите специфики. Затова ние отделяме необходимото време на всеки клиент, стремим се да научим подробности за всеки проект, за да открием заедно най-подходящият паркет за  специфични нужди.

 

B.N. Какво е Вашето beauty послание към читателите ни за красив дом?

Йордан Йорданов: Винаги избирайте естествените паркети! Когато погледнете един естествен паркет, всяка шарка е уникална и неповторима какво по-хубаво от това?!

Повече за настилките може да научите на: www.artistico.bg
или за поръчки на телефон: +359 (0) 88 8009577