До горе
16 сеп.

ЖИВОТЪТ Е ХУБАВ, КОГАТО СИ ЗДРАВ

Георги Сейменов

 „Инвестирайте повече в спорта, за да сте здрави“ – казва Георги Сейменов.

Басейнът в Ориндж Фитнес София  е лесен и приятен начин да се ободрите и тонизирате. Плуването развива хармонично всички мускулни групи, укрепва ставите, отразява се положително на дихателната и сърдечно-съдовата система, закалява организма.

Впечатляващият 25-метров басейн на Oриндж Фитнес София превръща всяка тренировка в истинско удоволствие. Иновативната технология за пречистване чрез електролиза придава на водата приятен солен вкус и я прави изключително щадяща за кожата, косата, очите.

Имаме удоволствието да Ви представим нашият специален разговор за ползите от него и здравословните групови занимания с  Георги Сейменов: Координатор басейн, премиум треньор треньор по плуване и аква-аеробика в Ориндж Фитнес София.

Георги Сейменов

B.N. Разкажете ни малко повече за себе си от колко време се занимавате с плуване?

Георги Сейменов: Още от 7 годишна възраст се занимавам активно с плуване , завършил съм НСА (Национална спортна академия) и от 2010 година съм вече от другата страна като треньор. Печелил съм състезания по плуване през годините, като се гордея най-много с наградата  от Световното първенство за ветерани през 2016 година. Имам също два медала от олимпийски квалификации в Гърция  и от републикански за мъже.

 

B.N. Какво ви мотивира да работите в Ориндж Фитнес?

Георги Сейменов: Работя в клуба още от създаването му в София през 2013 година. При всеки мотивацията е различна. Лично при мен основно е фактът, че в тази професия има много предизвикателства, съпроводени със задоволството у всеки един от клиентите ни, които са изградили нови умения. Разбира се и самата  база, която е най-добрата в България.

 

B.N. Басейнът в спортния център е със солена вода. Тя е изключително щадяща и полезна. Какво го прави по различен от останалите и какви са предимствата му?

Георги Сейменов: Благодарение на уникалния начин на пречистване(електролиза) водата в басейна е изключително чиста, без дразни кожата, лигавиците и пр. Много е подходящ и за хора с чувствителна кожа, които получават алергични реакции към химикалите, използвани в други басейни. Поради това, че солената вода има по-голяма плътност, плаваемостта е по-добра, т.е хората по-лесно се зъдържат над водата и плуват с по-малко усилия.

Локацията разбира се е още едно предимство – нашите гости разполагат с възможност да използват 5 часа безплатно паркинка на Парадайс център, където се намира в Ориндж Фитнес. Да не забравяме и метрото, с което също се стига много бързо и удобно.

Георги Сейменов

B.N. Много специално внимание е отделено на децата. Какво предлагате за най-малките си членове?

Георги Сейменов:  За всички малчугани над 3 годишна възраст предлагаме специални персонални тренировки  с инструктор. Малко по-големите, които вече умеят да плуват, могат да се включат в  груповите занимания.

Обучението по плуване при нас е на много високо ниво. Нашите деца успешно се представят на различни състезания по плуване.

 

B.N. Бихте ли ни разказали повече за аква – аеробиката – какви са ползите от нея и за кого е подходяща?

Георги Сейменов: Това е комплекс от упражнения с продължителност 45 минути, които се извършват на дълбока част на басейна. Те включват в работа всички мускулни групи на тялото, без да натоварват ставите. Това прави аква-аеробиката изключително подходяща за хора с гръбначни изкривявания проблеми със ставите и сухожилията или наднормено тегло.  Аква-аеробиката има положително въздействие върху мускулатурата, кръвообръщението и сърдечната дейност.

 

B.N. Какво бихте посъветвали нашите читатели , за да бъдат здрави?

Георги Сейменов: Както гласи познатата ни поговорка „Спортът е здраве“. Моят съвет към вашите читатели е да инвестират повече в спорта, следователно и в своето здраве. Нашият екип ги очаква.