До горе
2 юли

БИЛЯНА ЙОТОВСКА И НЕЙНИЯТ ЗДРАВОСЛОВЕН НАЧИН НА ЖИВОТ

Биляна Йотовска - Модел, инструктор и състезател

„Всеки един от нас е уникален, харесвайте се, обичайте се, давайте добър пример и работете всеки ден върху своето усъвършенстване“- казва Биляна Йотовска.

Модел, инструктор и състезател, Биляна Йотовска е превърнала спорта в свой начин на живот още от малко момиче. Шампион на България и Балканите, с 5 титли от САЩ и в челните места на най-престижните състезания по „Бикини фитнес“ в Европа.

Днес тя помага и на много други хора да живеят здравословно и пълноценно, има издадени няколко книги за здравословен живот, менажира и собствен моден бранд.

Каква е тайната за постигане на красиво тяло, как да се храним правилно, какви са нейните съвети и какво ново и предстои ни разказва тя в откровенния ни разговор.

Биляна Йотовска - Модел, инструктор и състезател

B.N. Биляна, разкажи ни какво те мотивира да се занимаваш с фитнес?

Биляна Йотовска: Фитнесът и въобще спортът са неизменна част от живота ми от дълги години. С фитнес се занимавам от 20 години, като преди това съм спортувала художествена гимнастика и акробатика. Спортът на мен ми действа изключително зареждащо и няма да спра да повтарям, че той носи ЗДРАВЕ! Не трябва да се плашим от него, а да се опитаме да го направим част от ежедневието ни.

 

B.N. Как преминава един твой ден?

Биляна Йотовска: През седмицата съм доста ангажирана, хубавото е, че работя за себе си и аз определям работното си време. Снимки, срещи с клиенти или партньори, семейни задължения и грижи за дъщеря ми. От всичко по много. Сутрин рано винаги тренирам, не пропускам закуската, която обикновено приготвям още предния ден. След това тръгвам по задачи, никога денят ми не е същия с предходния. Всичко е динамично, тук е ключовo доброто разпределение на времето. Смятам, че това съм успяла да го осъвършенствам във времето. Вечерите са за семейството!

 

B.N. Кой е най-трудния ти момент по пътя към славата?

Биляна Йотовска: Всичко, което съм постигнала е благодарение на работата  и постоянството ми. Чак трудни моменти не съм имала, просто съм била последователна и нещата са ми се получавали. Разбира се, сблъсквала съм се с много завист, но май това е в реда на нещата. Гледам позитивно на всичко, което ми се случва и поставям ясно целите си. Не спирам да търся вдъхновението, а то лесно ме намира благодарение на страхотните последователи, които имам.

 

B.N. Като изключим усилените тренировки и хранителните добавки, коя е тайната на добрата физическа форма?

Биляна Йотовска: Постоянството да спазваш тези навици всеки ден, да се храниш добре – всеки ден, да тренираш – редовно! Фокус!

 

B.N. Има ли универсална диета, приложима за всякакъв случай?

Биляна Йотовска: Да, смятам, че всеки може да изключи две неща от менюто си и ще се чувства много по-добре – бялата захар и бялото брашно и всички продукти, в които те се съдържат. По този начин възпитаваме дори небцето си да не изпитва нужда от тях, освен това се отразява изключително позитивно и на фигурата ни. Не бива да пропускаме и добрата хидратация – изпивайте поне 2,5 литра вода дневно.

Биляна Йотовска - Модел, инструктор и състезател

B.N. Като човек, който спортува активно и води здравословен начин на живот от скоро имаш партньорство и с бранда за дъвки Lotte Xylitol България?

Биляна Йотовска: Да и съм много щастлива за това, тъй като от доста години си купувам само тези дъвки. Те са без захар и аспартам, и съдържат ксилитол, а това ги прави здравословни и полезни. Страхотни са! Изключително благодарна съм на представителката им Цветомира Савова за доверието, и това, че избраха да работят с мен. Смятам, че в моята професия трябва да сме откровени със своите последователи и да им показваме продукти, които самите ние използваме и харесваме. Затова ги препоръчвам и на всички, които все още не са ги опитали.

 

B.N.  Имаш ли любими сред тях? И с какво те привлякоха?

Биляна Йотовска: Черешкитеее! Те са ми любими! “Спечелиха“ ме със здравословния си състав. Вкусът е просто неустоим!

 

B.N. Твоята рецепта за здравословен живот е ..?

Биляна Йотовска: Редовна спортна активност и балансиран режим на хранене. Просто, точно, ясно и приложимо за всеки!

Биляна Йотовска - Модел, инструктор и състезател

B.N. Лятото е вече на прага си. Къде ще прекараш летните месеци със семейството ти?

Биляна Йотовска: Ще почиваме на Дюни, южното черноморие. Това е семейна традиция от години и не пропускаме да си откраднем време точно там. Като цяло обичаме много да пътуваме и морето е любимото ни място за бягство от ежедневието.

 

B.N. Какво ново да очакваме от теб?

Биляна Йотовска: В момента работя по нова книга, четвърта от моята поредица, за здравословен начин на живот. Също така активно подготвям есенната колекция на моя бранд Biliana Yotovska label. Летните модели се радват на изключителен успех и това само може да ме радва.

Биляна Йотовска - Модел, инструктор и състезател

B.N. А твоето beauty послание към нашите читатели е?

Биляна Йотовска: Be yourself! Всеки един от нас е уникален, харесвайте се, обичайте се, давайте добър пример и работете всеки ден върху своето усъвършенстване! Старайте се да се превърнете в по-добрата версия на себе си.